| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 20:16 Заглавие: "Обличане" на батерии |
|
|
Здравейте, не знам дали така се нарича процеса и за това така нарекох поста. Става дума за "обличане" на батериите (например NiMH) с найлон (или каквото е там). Имам няколко които са се "поразръфали" и между пъпката на плюса и корпуса няма покритие и в някои ситуации може да накъси и искам да ги реставрирам, защото работят добре. Въпросът ми е дали някой знае има ли такава услуга в БГ/София?
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 20:35 Заглавие: |
|
|
Услугата се нарича - термошлаух с подходящ диаметър.
Купуваш си, режеш парче по размер, надявяш и ВНИМАТЕЛНО нагряваш за да стегне
Последната промяна е направена от RC на Съб Дек 03, 2005 20:44; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 20:39 Заглавие: |
|
|
| Но гледай шлауха да е с колкото се може по-тънка стена защото ако се наложи да пъхаш батериите в гнездо на фотоапарат да речем, то диаметъра им ще е понадебелял и може да не влезнат там! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 23:24 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Но гледай шлауха да е с колкото се може по-тънка стена защото ако се наложи да пъхаш батериите в гнездо на фотоапарат да речем, то диаметъра им ще е понадебелял и може да не влезнат там! |
много правилно!!!(личен опит)  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 23:44 Заглавие: |
|
|
Благодаря. Добра идея. Имам термошлаух и ще пробвам.
А някъде чух за самовулканизираща лента. Каква е тя, или по точно къде да намеря? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 0:01 Заглавие: |
|
|
Самовулканизиращата лента не мисля, че ще ти свърши работа - много дебела става, а и неравномерна. Ползва се за защита на конектори изложени на пряко атмосферно въздействие - при СВЧ антени и прочие.
Би трябвало да я продават по железариите си мисля, но не съм си купувал лично и не знам. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 15:31 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | А някъде чух за самовулканизираща лента. Каква е тя, или по точно къде да намеря? |
В България е добил гражданственост термина "бишоп" по наименованието на фирмата производителка на изолационна самовулканизираща лента . Ползува се предимно за кабели ниско напрежение при подземно полагане . Във всеки добре зареден магазин за електроматериали има и "бишоп" , макар и да не пише така на него
Какво да се прави , в Русия пък на ъглошлайфа му викат "болгарка"  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 18:25 Заглавие: |
|
|
| По принцип би-шоп №963,защото има и други номера,които са с определена проводимост. |
|
|
 |
|