|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plm Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 16:36 Заглавие: |
|
|
Логиката : - Понеже работя в сервиз, нямам нужда от тестери и ще горя BU508 до насита - : е Нелепа.
Няма никакъв спор, че не си длъжен да обясняваш, каква лампа как включваш.
Просто човек като прочете:
" Колеги,
този телевизор ме изнерви тотално....Така при няколко опита за включване ми изгоряха 4 BU508D ....Някои може ли да ми помогне, я със схема или със съвет... "
решава , че отсреща някой сериозно се е забатачил ( както се е случвало с всеки ) и държи час по скоро, да разбере кая точно джаджа му вади душата.
От кръжока " Аз си знам най-добре "  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 16:59 Заглавие: |
|
|
Ама какво я мадрим тази тема ,този телевизор стана легендарен вече ,ако собственика му знае само колко видни български сервизни техници са дали мнение относно ремонта му ще се гордее цял живот с него ,какво толкоз колегата ще смени ТХО и ще подкара звяра ,така мисля аз съдейки по всички изказани мнения до сега  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Авг 07, 2004 22:27 Заглавие: |
|
|
Добре де, извинявам се за грубите приказки...Имах в предвид че точно в този момент нямам време да сглобявам тестер за ТХО, но иначе ще си го сглобя... Благодаря ви за съветите, телевизора тръгна, проблема се оказа в ТХО-то. Мисля, че човек който работи такава работа и има практика, не се нуждае от тестер за ТХО. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО  |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 8:23 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Мисля, че човек който работи такава работа и има практика, не се нуждае от тестер за ТХО. | А ако имаше тестер за ТХО дали би изгубил толкова време? Според мен точно на човек който работи такава работа му трябва тестер. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 8:54 Заглавие: |
|
|
Напълно подкрепям по горното мнение.Ако човек се занимава сериозно с ремонти и от това си вади хляба , най важното за него е времето.Колкото по бързо се справи с даденбия проблем толкова повече са плюсовете.Аз лично имам тестера на HR и до сега ме е спасявал много пъти от излишно даване на средства.Има дефекти които се откриват трудно а и имат всички признаци на дефектно ТХО.Така че твърдението за ненужен уред или тестер според мен е неправилно. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2004 9:20 Заглавие: |
|
|
Съжалявам ,че неволно причиних тези "дебати" но изгори ли така някой елемент нещо ме прерязва през корема!Сменям ли краен транзистор ,та ако ще да е в импулсното, си го пускам през ел.крушка!Е ...губи се малко време, но" не боли корем".Все пак сега не се ремонтират по 10-20 апарата на ден като"едно време"И все пак нали това е Форум!И нали "в спора се ражда истината"!?!  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|