Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AMSTRAD STV20E - ПРОБЛЕМ с хоризонталното отклонение
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Логиката : - Понеже работя в сервиз, нямам нужда от тестери и ще горя BU508 до насита - : е Нелепа.
Няма никакъв спор, че не си длъжен да обясняваш, каква лампа как включваш.
Просто човек като прочете:

" Колеги,
този телевизор ме изнерви тотално....Така при няколко опита за включване ми изгоряха 4 BU508D ....Някои може ли да ми помогне, я със схема или със съвет... "

решава , че отсреща някой сериозно се е забатачил ( както се е случвало с всеки ) и държи час по скоро, да разбере кая точно джаджа му вади душата.

От кръжока " Аз си знам най-добре " Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама какво я мадрим тази тема ,този телевизор стана легендарен вече ,ако собственика му знае само колко видни български сервизни техници са дали мнение относно ремонта му ще се гордее цял живот с него ,какво толкоз колегата ще смени ТХО и ще подкара звяра ,така мисля аз съдейки по всички изказани мнения до сега Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, извинявам се за грубите приказки...Имах в предвид че точно в този момент нямам време да сглобявам тестер за ТХО, но иначе ще си го сглобя... Благодаря ви за съветите, телевизора тръгна, проблема се оказа в ТХО-то. Мисля, че човек който работи такава работа и има практика, не се нуждае от тестер за ТХО. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО Smile
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2004 8:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Мисля, че човек който работи такава работа и има практика, не се нуждае от тестер за ТХО.
А ако имаше тестер за ТХО дали би изгубил толкова време? Smile Според мен точно на човек който работи такава работа му трябва тестер.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2004 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно подкрепям по горното мнение.Ако човек се занимава сериозно с ремонти и от това си вади хляба , най важното за него е времето.Колкото по бързо се справи с даденбия проблем толкова повече са плюсовете.Аз лично имам тестера на HR и до сега ме е спасявал много пъти от излишно даване на средства.Има дефекти които се откриват трудно а и имат всички признаци на дефектно ТХО.Така че твърдението за ненужен уред или тестер според мен е неправилно.
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2004 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам ,че неволно причиних тези "дебати" но изгори ли така някой елемент нещо ме прерязва през корема!Сменям ли краен транзистор ,та ако ще да е в импулсното, си го пускам през ел.крушка!Е ...губи се малко време, но" не боли корем".Все пак сега не се ремонтират по 10-20 апарата на ден като"едно време"И все пак нали това е Форум!И нали "в спора се ражда истината"!?! Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети