| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ratibor Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 13:52 Заглавие: Firmware за DVD Vestel 2510/4250 |
|
|
Здравейте!
От около 6 месеца имам DVD Vestel 2510. Доколкото знам е аналогичен с 4250. Много съм доволен от него, макар че веднъж посети сервиза "БЪЛГАРИЯ СЕРВИЗ" АД (където по принцип се извършва неговата гаранционна поддръжка), но явно това му се отрази за добро. Сега работи много добре.
Реших да обновя неговия firmware, след като проречох на www.vestel.es, че в новите версии има ограничена поддръжка на възпроизвеждане на звуковия формат .ogg, а и ред други нови интересни неща . След обновяването наистина отчетох някакво подобрение, особено в качеството на възпроизвеждане на .mp3 и DivX. Но - в DivX филмите изчезна поддръжката на субтитрите на български и май въобще на кирилица - всичко излиза с надписи на "маймуница". Играх сис с настройките на самия апарат, но това не помогна въобще. Старата ми версия след натискана на последователността от бутони menu>1>3>5>7 показваше 4.141.4/b 1.198, новата показва 4.141.4/b 1.211, другото е без изменение (за информация - chip ID:25; update file name: P6M1AW). Моето търсене в Интернет не се увенча с успех, що се касае именно за поддръжката на кирилица в субтитрите на DivX филмите. Нито на сайтовете на Vestel (на англиски, руски и испански езици) можах да намеря версия с кирилица, нито някъде другаде. По принцип последните версии ги има тук: http://www.reprodivx.com/firmwares_vibratto_ii_6_ult_1_215_vtt-2102.html
Дали бих могъл да помоля ако някой има да ми прати на форумния мейл последната версия на firmware, в което има нормална поддръжка на кирилица? Или дайте съвет как да се реши проблема по друг начин.
Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vesoel Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
колега , кажи ми моля те какво е "firmware". По принцип ти си направил ъпдейд. как го направи с диск или с програматор.ако си го записал с диск лошо.
аз не разбрах какъв ти е точно проблема , ако можеш си запиши старата версия или малко по стара от тази в момента. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 22:20 Заглавие: Зако е лошо??? |
|
|
Да, упдейт е. И какво му е лошото, че е направен с диск? То си е същото. Дори с програматор може да е и по-лошо.
Старата версия бих а записал ама я няма никъде, от Vestel мълчат, от България Сервиз не ми я дават... Въобще, оффсайд... |
|
|
 |
vili Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 22:46 Заглавие: |
|
|
| много се съмнявам че ще можеш да запишеш по ниска версия(да върнеш старата) особено от диск.работата е за програматор и опитен специалист.УСПЕХ!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 9:27 Заглавие: !!! |
|
|
Аз вече записах по-ниска версия с диск! Но и в нея няма кирилица.
Не е важно версията - просто да съвпада името на файла. Флашването става съвсем на сляпо. Вече го пробвах както казах. Проблема е че нямам firmware, упдейт или както всеки си го нарича с кирилица. Независимо от версията, все ще ми свърши работа. Макар че ми се иска да е по-нова - в новите има подобрения при декодинга на DivX. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
| много внимавай с версиите защото има значение ако версията е за същия чипсет но с друга механика то тогава е възможно двд съвсем да увисне , най добре търси ъпдейти от офицалните сайтове на Vestel |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 10:47 Заглавие: Ох... |
|
|
| Версиите са за тази чип и оптика. 100% е сигурно. На сайта на Vestel НЯМА нищо подобно (поне на разбираемите ми езици руски, английски и испански). Мекар че на сайта на Елит, примерно, има - за всеки модел ДВД официално ти дават и firmware. Ако някой разбира турски, нека погледне на турския сайт, моля! |
|
|
 |
zz_stefanov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 10:33 Заглавие: Re: Firmware за DVD Vestel 2510/4250 |
|
|
| Ratibor написа: | | ... "БЪЛГАРИЯ СЕРВИЗ" АД (където по принцип се извършва неговата гаранционна поддръжка)... |
Решението на проблема май е в сервиза. Ходих http://www.vestel.com.tr/ и в английския и турския вариант, но не намерих online поддръжка за каквото и да било. Firmware-то вероятно е изработено по поръчка за конкретния внос и сервиза за българия задължително трябва да разполага с него.
Поздрави и успех  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2005 10:56 Заглавие: 2zz_stefanov |
|
|
zz_stefanov
Много благодаря! Поне вече знам със сигурност, че в сайта им нищо не предлагат. Макар че хич не ми се ще да го нося в сервиза... Ако някой познава техник от там, съм готов да почерпя обилно за едно СиДи с фирмваре-то.  |
|
|
 |
vesoel Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 16:15 Заглавие: Re: 2zz_stefanov |
|
|
| Ratibor написа: | zz_stefanov
Много благодаря! Поне вече знам със сигурност, че в сайта им нищо не предлагат. Макар че хич не ми се ще да го нося в сервиза... Ако някой познава техник от там, съм готов да почерпя обилно за едно СиДи с фирмваре-то.  |
абе за почерпка едва ли.Не разбра ли че с диск почти нищо не можеш да направиш. Аз взимам за тази работа 20-30лв,при полужение че са го осрали преди това нарочно а инече след хардуерен ремонт го правя безплатно.
ако искаш да ти помогна първо имаш ли програматор и какъв, с какъв процесор ти е двд-то и второ дай ми точния модел на двд-то. |
|
|
 |
|