| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 21:26 Заглавие: Разредител за епоксидна смола |
|
|
| Направих глупостта да я нагрея тъй като мислех,че се е втвърдила от студа.Наистина от топлината се втечни ,но сега след няколко дни като ми потрябва пак станала е още по-твърда.Съмнявам се ,че разтворителят ако има такъв се е изпарил от температурата изцяло.Моля знаещите да помогнат! Става дума за 8-10 килограма и ми е жал да я хвърля.Помогнете моля! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 22:09 Заглавие: |
|
|
ползвал съм малко епоксидна смола и мисля че при по висока температура се втрурдява по-бързо, но това е при условие че имаш сложен в нея и втвърдител. според моето иначе скромно мнение нищо и няма на епоксидната смола и не ти трябв да я разреждаш - тя се "разрежда", когато й прибавиш втрурдителя. това са мойте наблюдения, но може ида не е така. успех!  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 13:09 Заглавие: |
|
|
| Можеш да я разредиш със стирол ( така е разредена българската АП2 - мирише на полиестерна , но не се сещам от къде да го вземеш ) . Можеш и с разредител на ацетонова основа . |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 18, 2005 13:57 Заглавие: |
|
|
Определено коресилинът и ацетонът я разтварят-аз така я чистя,ако се оклепам Не зная обаче ако я разредиш,дали после ще става за работа Най-добре отнеси въпроса към някой химик  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 22, 2005 22:47 Заглавие: епоксидна смола |
|
|
българската епоксидна смола се разрежда най добре със етилов спирт , аоще по добре -с метилов. _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 20:12 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички отзовали се. Ариел не успях да пробвам със спирт ,защото я изхвърлих.От всички разредители за бои намерени по магазините разтвори я само ''нитролин'' но става не течна ,а на желе.При поставяне на втвърдител втвърдява нормално,но остава пореста. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 19:49 Заглавие: |
|
|
| Първо втвърдяваш ,, след това разреждаш ( не че резултата ще е много по-различен ) |
|
|
 |
|