| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 9:22 Заглавие: Телевизор "Кристал". Блок ДУ |
|
|
Колеги може ли някой да ми предложи схема на блока за дистанционно управление на тв. "Кристал". Няма индикация и не тръгва антиката. Сложих процесора на друг блок-работи! Има нещо по перферията но не мога да се ориентирам. Предварително благодаря. Процесора е HD44840A50. _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 9:28 Заглавие: |
|
|
Батерията, читава ли е?
Памет.
Ресет.
Осцилатор. |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 9:38 Заглавие: |
|
|
батерията да-преди година я смених със нова от тези за телефоните 3,6в. До преди месец работеше без проблеми.За друго не мога да се ориентирам.Сложих кварц от работещ блок-без промяна.Имам работещ блок и при сравняване намерих липсващо напрежение 5в. на едно от мостчетата които отиват от страната на батерията към процесора. Блока не е при мен и не мога да кажа точно кое е. _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 10:25 Заглавие: |
|
|
oгледай всичли елементи около батерията.от окислението на старата први доста проблеми.най вече виж резисторите и спойките _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 10:25 Заглавие: |
|
|
| Когато изтечеше батерията правеше ликажи по платката поогледай за следи от електролит по елементите или за изгнил елемент Успех |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2005 10:58 Заглавие: |
|
|
Всички транзистори съм ги свалил и измерил/ те пък са искали да свършат транзисторите! много бе!!! /Диодите и ценерите също. Ще обърна внимание и на резисторите, най-вероятно там има проблем.Все пак ако имаше схема щеше да е по лесно.Благодаря! _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
|