|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 12:39 Заглавие: |
|
|
Прав си за консултантите!
И аз съм такъв и ме е яд, че производителите си крият тайните на "много хубавата" стока все едно някой ще им изяде хляба. . Става въпрос за най-елементарни техническо характеристики!
Няколко важни факта, забелязани от мен:
1.Ако имаш възможност, преди да плащаш каквото и да било разгледай как се вижда дисплея под различен ъгъл. Повечето дисплеи дават образ само гледани фронтално! Най-добрите в това отношение които съм виждал са IBM, при които почти няма разлика под какъв ъгъл се гледат.
2. Лъже се за гаранциите! Доста продавачи/производители не включват в гаранцията адаптера, както и определен брой дефектни пиксели. Това важи за почти всички модели на предпочетената от теб марка BENQ. Според един от вносителите (който ми показа документ от производителя) гаранцията не важи за дефектни до 8 пиксела. Обикновено мониторите с гаранция за 0 дефектни пиксели струват по-скъпо.
3. Лъже се за милисекундите. Бързото време е само например при превключване от бяло към черно при 16-битов цвят (примерно). При всички други случаи са по-бавни.
4. Консултантите масово препоръчват това, което има в наличност.
5. Има марки с добър сервиз, има с лош! Сони не влизат в групата на добрите, долу-горе сервиза на Филипс и НР стават - в смисъл чака се по-малко при дефект (около 1 месец).
Всичко това не означава че непременно ще гризнеш дръвцето. На твое място бих проучил отзивите за конкретния продавач и непременно бих се снабдил с фактура за покупката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Иван Петров Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2005 12:52 Заглавие: |
|
|
| 10x за отговора, но като гледам и по другите форуми, всичко живо препоръчва по-скъпите модели на Samsung. Май и аз натам ще се ориентирам, така и така ще го изплащам поне да е качествен. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2005 2:20 Заглавие: |
|
|
Направи като мен-след дълго избиране и консултиране,взех първия който ми грабна окото без оглед на тех.характеристики.Вече 3 седмици го ползвам,и се чудя защо съм се мъчил до сега!!Взех MAG UK913(595лв).Пуснах едно търсене в Гоглето,и се оказа,че има няколко марки със модел UK913!!И на всичките-различни тех.характеристики.Забележи,че повечето имат еднакво меню,и пуснати едновременно нямат доловима разлика-гледах и сравнявах дълго.Отначало държах на DVI,после се отказах-100лв в повече на вятъра.Хвани някоя новогодишна промоция,и си вземи първия,който харесаш според парите си-това ми е съвета  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2005 0:36 Заглавие: |
|
|
DVI определно си струва 100-те лв (условно) отгоре. Имаме едно LCD Sony в офиса с аналогов интерфейс и се дразня силно като вземат да вървят едни черти по него. Вярно, едва забележими са, но мен ме дразнят. Все едно някой телевизор Юност гледам
Иначе според мен тия с DVI интерфейс трябва да са по-евтини (липсва аналогово-цифров конвертор), но явно пазара така се е нагласил, че не са. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 0:03 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | .... като вземат да вървят едни черти по него. ..... |
Вярваш ли че всички с аналогов вход имат такива черти??Поразходи се в магазините,където пускат по много едновременно,и сравни качеството.Аз разлика не видях...
Въпреки,че заради разклоняването сигнала е много омазан  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 0:11 Заглавие: |
|
|
да кажа и аз.Аз си взех FUJITSU SIEMENS .НЕ върха на технологиите но ме устройва напълно.и все пак е произведено в малайзия и с три години гаранция  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
kirchoo Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 23:20 Заглавие: |
|
|
| ФИЛИПС - все пак вървиме към Европа.... |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 13:39 Заглавие: |
|
|
Здравейте, нека и аз да споделя т.к. сте забелязали в началото на темата, че и аз бях изправен пред тази дилема да си избера марка.
Аз лично си закупих марката LG Flatron 1750 S. За сега съм доволен от него никакви проблеми не ми е правил, надявам се да нямам и за в бъдеше. До колкото, съм чувал LG и Philips са се коопериралии в производството на матриците и след като знам, че Philips са доста стабилна марка при LCD, реших да си закупя по-евтиния LG. Колкото до гаранциите, знам че е доста сложно, особено за изгорели пиксели. Всеки производител дава гаранция за определен брой, но се взимало под внимание и това, дали дефектнитния брой пиксели са един до друг. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Jimm Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 1:27 Заглавие: TFT |
|
|
| Закупих си преди повече от 8 месеца NEC AccuSync LCD72XM от дистрибутор на фирма Вали - Велико Търново и нямам никакви забележки особенно след като го пуснах с DVI кабел.Преди това на бял фон след тъмен текст се забелязваха опашки с аналоговият му кабел.Проблема е ,че търговците продават цифровият кабел за над 40 лв.Иначе наистина си заслужава.Бих ти препоръчал и Belinea монитор.Имам познати с тази марка от почти 3 години постоянна експлоатация и няма оплаквания.Желателно е сумарното време на реакция на матрицата да е под 16 mS.Philips ти препоръчвам в никакъв случай да не вземаш.От лични наблюдения и мнения на хора търгуващи с офис техника знам,че рядко се среща монитор без поне един мъртъв пиксел фабрично.Аз лично не съм срещал монитор без поне една постоянно светеща или черна точка.Вносител на LG e Most Computers и с тях има голям проблем с гаранциите.Заради това се отказах от LG.Когато си купуваш монитора е желателно да може да го провериш за мъртви пиксели.На диска със софтуера към монитора обикновенно има такава.Подходяща за целта е и Nokia Monitor Test.Трябва да се пускат от компютъра всички основни цветове на цял екран- червен,зелен жълт,син,бял,черен,циан тъй като някои мъртви пиксели светят в различен от белият или черният цветове.Успех. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 1:55 Заглавие: |
|
|
И аз съм на това дередже вече Значи наистина Филипс правят(еха) добри матрици. Причината че в БГ има много с дефектни пиксели е че това са бракувани монитори (политиката им е да стигнат 0 лоши пиксели). За LG и мост - също е много вярно, подобно е положението и със самсунга. ЕИЗО са скъпи, също и ВюСоник. Засега съм се заковал на ксерокс, но ме притеснява че модела който искам го няма на сайта им
edit: ми по въпроса за ксерокса - вече 5часа не мога да се отлепя от него - и до кенефа не съм ходил. А като погледна настрани виждам черно-бяло. Ето това е контраст Аз съм сигурен за моя, но да се знае - по време на производството са минали през няколко матрици, като параметрите им са доста различни. До тука няма проблем, но разликата е...една лепенка на кутията. Която всеки може да плесне. Познава се по серийния номер каква е матрицата. И още - в англия са върнати много парчета, защото са били с грешната матрица (ако ме разбирате - ще дойдат и до бг сигурно тия парчета).
Oще малко и по въпроса с матриците - като се зачетох по сайтовете: Биват 2 технологии (М)VI и TN . Едната е по-бърза (до 3-4мс), но няма толкова контраст и ъгъл на гледане, а другата е по-бавна, но пък контрастна и голям ъгъл на гледане. На моя (матрицата я слагат и на някои ВюСоници) ъгъла е +/- 85 по хоризонтала и вертикала което практически означава че отвсякъде се вижда еднакво. До 150 градуса е поносимо, за по-малко вече трябва да се "прицелвате" в екрана Това с ъглите и контраста/яркостта се вижда по магазините. Обаче там показват статични картинки - за да не се види колко е бавен екрана. Има някаква програма за тест - един бял квадрат на черно поле се флипва. При бавни дисплеи се вижда като размазан правоъгълник. И другото е че по магазините слагат по-ниска разделителна способност - за да не се виждат сенките от аналоговия вход, които ги има винаги. Само в по-шарените картинки не се забелязват. Има и момент при който със тестова картинка се виждат шумовете. При DVI го няма проблема.
За повредените пиксели - Цитат от книжката- " Според ИСО13406-2 (клас 2), максимум 6 пиксела и 7 подпиксела може да са дефектни. т.е. общо 25 точки (6*3+7), което отговаря на 0.002% от цялата повърхност."
edit10: програмата за тест на response time e на http://sharo.data.bg/temp/LCD_Pixel_Test.zip . Със стрелките нагоре и надолу се забързва/забавя движението. Май има някакъв бъг, защото 1мс се вижда по-добре от 10мс  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|