| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Пенко Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 13:37 Заглавие: зарядно за Ni-Cd батерия |
|
|
| Имам акумулаторна бормашина с 14,4 волтова Ni-Cd батерия, съставена от 12 броя елементи с капацитет 1300 mAh. Зарядното обаче няма никаква автоматика и се притеснявам, че ако го забравя по-дълго време включено на заряд ще презаредя батерията и след няколко такива "супер" цикли ще повредя батерията и ще се наложи да я сменям. Молбата ми е, ако някой може да ми помогне с изпитана схема за ограничаване на зарядния процес при достигане на заредено състояние на батерията. Предварително благодаря за всякакви мнения, препоръки, съвети, както и евентуално за готова схема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 17:09 Заглавие: |
|
|
| Виж тук . " На адрес [email protected] , парола elektor съм качил 2003 г. Квотата ми е 30 МВ на седмица , така че другата още - за друг начин не се сетих ... " Има един pdf със зареждачки |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 17:10 Заглавие: |
|
|
toltec: Натъпках ги на датата - sharo.data.bg/elector/
Ако има драма - свиркай да ги махам. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
| Не ги махай . Ако искаш ще ти дам на диск и другите - качи ги и тях . Колкото повече достъпна информация - толкова по-малко монопол ( това май звучи глупаво ) |
|
|
 |
Пенко Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 21:13 Заглавие: |
|
|
| Изтеглих каквото имаше в [email protected], разглеждах ги няколко дни, но не ме устройва нищо. Между другото там имаше само две-три схеми по моя въпрос. Останалите схеми са интересни, но в момента не ме вълнуват. Въпреки всичко благодаря на TOLTEK и на SHARO за отговорите им. |
|
|
 |
|