|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 22:27 Заглавие: Тон ролки за м/у панасоник |
|
|
Става въпрос за тон ролките на музикална уредба панасоник. Някой знае ли във Варна кой или къде могат да бъдат възтановени или някакъв начин за възтановяването им. Преди когато стария Шинев беше жив (лека му пръст на човека ) той ги възтановяваше, мисля че отнемаше горният слой може би с часовникарски стуг или по някакъв друг начин незнам. Пробвах да сменя само гумичките но се оказа че ако външния размер отговаря, вътрешния е по голям и нищо не се получава. До преди известно време ги купувах от "Mакс сервиз", за по 6 лв. парчето, но вече и те отказаха да продават. Имаше ги на същата цена и в "Чип електроникс" при Петьо, но и там свършиха. Давайте идеи какво може да се направи по въпроса.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 23:10 Заглавие: Re: Тон ролки за м/у панасоник |
|
|
| Dobri написа: | Става въпрос за тон ролките на музикална уредба панасоник. Някой знае ли във Варна кой или къде могат да бъдат възтановени или някакъв начин за възтановяването им. Преди когато стария Шинев беше жив (лека му пръст на човека ) той ги възтановяваше, мисля че отнемаше горният слой може би с часовникарски стуг или по някакъв друг начин незнам. Пробвах да сменя само гумичките но се оказа че ако външния размер отговаря, вътрешния е по голям и нищо не се получава. До преди известно време ги купувах от "Mакс сервиз", за по 6 лв. парчето, но вече и те отказаха да продават. Имаше ги на същата цена и в "Чип електроникс" при Петьо, но и там свършиха. Давайте идеи какво може да се направи по въпроса.
Благодаря. |
ако имаш познати в Бургас-срещу мягазин Панда е магазин Бодикс-там продават 5-6 вида ролки за по 20-30 ст бройката. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 23:32 Заглавие: |
|
|
Това че ,,Макс сервиз,, са спрели да се занимават с доставка не е добра вест За понеделник се канех да ги навестя за тон ролки на kenwwod.Ще се пробвам.Шинев точно на часовникарски струг и добър набор от дорнци правеше тези шлайфания |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 23:49 Заглавие: |
|
|
| bamze написа: | Това че ,,Макс сервиз,, са спрели да се занимават с доставка не е добра вест |
Не казвам че са спрели да се занимават с доставки тъй като други части ми доставят, но за тези ролки просто ми отказаха като се мотивираха че имали много малко и си ги пазели за тях. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 0:23 Заглавие: |
|
|
| Dobri написа: | | bamze написа: | Това че ,,Макс сервиз,, са спрели да се занимават с доставка не е добра вест |
Не казвам че са спрели да се занимават с доставки тъй като други части ми доставят, но за тези ролки просто ми отказаха като се мотивираха че имали много малко и си ги пазели за тях. |
Аз съм се заредил с такива ролки по 3лв бройката. Мога да ти пратя колкото искаш. Опитвал съм се да си струговаш/шлайфам, но точно тези не стават, защото гумата се е "вкаменила". |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 0:39 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Опитвал съм се да си струговаш/шлайфам, но точно тези не стават, защото гумата се е "вкаменила". |
Така е и при JVC-тата за мене просто материалът от който са изработени е калпав.Имам ремонтирани радио-касетофони (декове) Hitachi ,Aiwa,Marantz,Blaupunkt,Siemens,SONY ........ на по 20 години а някой даже и на повече оригиналните им ролки едва сега започват да се втвърдяват.
Това си е като всяка стока днес на пазара липсва и качеството от едно време.Сега вече имам чуството че ги "изчисляват " да работят колкото се може по малко за да можем след някоя друга годинка да си купим пак същият боклук ..... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|