| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 18:15 Заглавие: TV Grundig - цветен шум в картината |
|
|
Здрасти, телевизорите (2 бр.) са Grundig ST72-160 IDTV (100 Hz), шасито е CUC1822. Проблема, който остана и на двата е цветен шум в картината - в изображението играят цветни ивици, сякаш от недобре филтрирано импулсно захранване. Да ама не - слагах допълнителни кондензатори на всички захранвания и от импулсното и от тхо - ефекта е същия . Има го и при картина от тунера и от скарта и даже се спира на стоп кадър. Почва да ме съмнява цифровия блок. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сложи едно рамо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
antonkolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 18:40 Заглавие: |
|
|
да така е колега,в цифровия блок е проблема стареят кондензаторите.
аз процедирам като сменя всички електролити 220мф. на 16в.,около 15бр. са.ако не искаш да ги сменяш всички,мога да се поровя и да ти кажа койи са точно. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 18:41 Заглавие: |
|
|
| По принцип я караме наслуки при тези ефекти ,но и там започваме наред със смяна на електролитите в блока.После кореселина и четката, и най накрая късмета. |
|
|
 |
k_dimitrovv Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 11:42 Заглавие: |
|
|
| antonkolev написа: | да така е колега,в цифровия блок е проблема стареят кондензаторите.
аз процедирам като сменя всички електролити 220мф. на 16в.,около 15бр. са.ако не искаш да ги сменяш всички,мога да се поровя и да ти кажа койи са точно. |
Благодаря за отговорите На обяд ще почна с цифровата част. Ако си си записал някъде кои точно кондензатори са ще ме улесниш значително като споделиш, стига да не ти е голям проблем. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 12:02 Заглавие: |
|
|
Колега би ли погледнал на платката с проесора отгоре има два куплунга-бял и червен къде отива червения.ЧЕ присаждам едно тука ама не ммога да разбера _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 12:49 Заглавие: |
|
|
Смени-С:1396,1386,1387,1372-100%си готов(доАСР-то SDA9505-2 ) _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
|