| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 0:31 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | Все пак бихте ли ми казали къде се прави извод по принцип и евентуално какви допълнителни детайли се включват. |
Не е проблем да се направи вход по AV, проблема е в това, че входа трябва да бъде галванично разделен от шасито на телевизора. Обикновено това се прави с оптрони (по един за звука и картината) и с трансформаторче, което да захранва елементите от "студената страна". Сложничко е, макар и не невъзможно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 12:18 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,вероятно ще потърся техник.Още веднъж благодаря на всички. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 21:32 Заглавие: |
|
|
Аз съм правил два пъти av вход на Велико Търново 84 без оптрони и трансформатори. Слага се щепсел с 3 извода като заземяването се свързва към шасито на телевизора така винаги идва нулата на шасито (трябва контакта да е занулен и да се завърти щепсела ако тв не тръгне). _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 22:55 Заглавие: |
|
|
| То на търновото има място и за грец |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 7:54 Заглавие: |
|
|
| Ако по този начин се оправи заземяването - добре, но за мен остава въпросът в коя част на схемата се прави изводът.Имам в пред вид принципно,като блокова схема.За подробности ще се поинтересувам по други схеми аналогични на моя ТВ.За уточнение ще спомена че не ми трябва звук.Входът ще бъде за сигнал от черно/бяла охранителна камера.А Krassy спомена за грец.Той задължителен ли е и къде се слага. |
|
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:18 Заглавие: |
|
|
krassy_m,те подведе.И два греца да му сложиш Търновото не е галванично разделено.Виж,в думите на kostadin iantchev има логика,но не е уточнил,че трябва да откачиш кабела от клемата,който е към шасито на телевизора(с една дума-захранва се от фазата и зануляването,така че винаги да има нула на шасито),защото... _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 12:38 Заглавие: |
|
|
| Проблемът за заземяването ми се изясни, а къде се прави извода.В смисъл какво да търся на схемата-видеодетектори,усилватели и.т.н.Кажете ми принципно къде,а аз ще го потърся на схема на подобен ТВ. |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 15:24 Заглавие: |
|
|
| Да извинявам се че те подвеждам просто моето търново е разделено преди това с траф.Вариянта на kostadin iantchev ще е най удачен при теб.А относно това с оптроните съм го правил само веднъж и останах приятно изненадан от качеството на връзката. |
|
|
 |
hery Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 16:31 Заглавие: |
|
|
| Много ви благодаря за информацията но не ми отговорихте на въпроса къде да се включи изводът по принцип. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
За упорит човек като вас още на първата страница ви препоръчах да използвате модулатор от видео който се намира на всякъде.Необходим е и един адаптер за захранване и няколко чинча или каквито там куплунзи желаете.Пък на него може да включите видеокамера DVD и други.Не се занимавайте с телевизора няма да се справите а и нещата не са така прости.Лична препоръка.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|