| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aleko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 11:14 Заглавие: Усилвател VIC 1250 P |
|
|
| При изключване на сигнала горят двата крайни транзистора в единия канал. Замерил съм всички транзистори преди тях, няма дефектни. След подмяна работи нормално до изключване на входния сигнал, след което светва пробната лампа. При замерване - отново изгорели двата крайни транзистора. Докато работи не прегрява и няма дефекти в звука или възбуждане по висока честота. Ако някой има схема, моля да ми изпрати. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 13:15 Заглавие: |
|
|
| Преди няма и месец се борих с такова чудо със същия дефект.След смяната на крайните транзистори,пак изгоряха,но по пое недоглеждане-вместо KD 366B ми дадоха KD366,който е за по-ниско напрежение и естествено фалира отново.На осцилоскоп и на слух всичко беше точно,но ми направи впечетление,че релетата за включване на усилвателя към озвучителните тела не винаги даваха добър контакт.Тия релета по-стават за автомобил,ама нейсе...да не съдим строго производителя.Ако всичко си проверил и транзисторите са изправни,няма причина да не работи.Почисти все пак контактите на релетата,колкото и нелепо да изглежда.За съжаление и аз не намерих схема на това чудо.Най-лесно е по-маймунския метод- сравни всичко между работещото и повреденото стъпало и дано имаш късмет.Върху товарен резистор 8-10 ома/10 вт провери постоянното напрежение на изхода-трябва да е няколко миливолта,ако е повече продължи с сравнението между стъпалата.Успех! |
|
|
 |
aleko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 16:02 Заглавие: |
|
|
| Благодаря! В моя случай в магазина нямаше оригинални транзисторо и съм сложил BDX66C и BDX67C, които са за по-високо напрежение и ток, а също и доста по-мощни. За релетата - благодаря, ще проверя и тях, макар че при усилване би трябвало да покаже разлика заради по-голямото контактно съпротивление. И все пак, дано някой колега има схема:) |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 18:47 Заглавие: |
|
|
| Колега мисля че ги правеха във Вики Ват там виж за схема.Много внимателно регулирай тока на покой но виж стоиноста от здравия канал защото съм забравил но помня че с тези Дарлингтони беше много капризен. |
|
|
 |
aleko Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 19:13 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, колега. Утре ще купя нови транзистори и ще регулирам тока. Лека вечер! |
|
|
 |
|