| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 12:22 Заглавие: PCI to ISA adapter |
|
|
Може би това не е мястото за тази тема но все пак ако някой е чувал за подобно устройство и знае от къде мойе да се закупи подобно нека пише. Също така ще съм благодарен ако някой има представа какво представлява в същност това устройство - имамам предвид каква електроника представлява.Благодаря Ви предварително _________________ eng. M.Gelkov |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 14:52 Заглавие: |
|
|
Като хардуер е ясно - ISA контролер, който се регистрира като PCI устройство. Накратко - PCI-ISA bridge. Гледам, че се продават китове (http://www.costronic.com/Ev71p.htm), но според мен най-големият проблем, който ще срещнеш е, че няма кой да ти напише драйвер за тия китове.
Струва ми се малко невероятно да намериш такъв готов продукт, защото навремето ISA слотове имаше в изобилие, а сега на никой не му трябват. Т.е. нямало е момент в който по дъната да е нямало слотове, а да е имало устройства в изобилие, че някой да се хване да произведе сериино такъв продукт.
За какво ще го ползваш това? ISA е ужас откъдето и да я погледнеш, скорост, конфигуриране и т.н. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 20:42 Заглавие: |
|
|
Проблемът е следният: има в наличност едно професионално устройство за ISA16, чийто еквивалент за PCI струва мнооо пари (четирицифрена сума в $) Въпросното устройство си работи перфектно, но на клиентите им трябва по - мощен компютър, а новите компютри няма ISA та за това.Идеята ми е ако има от някъде да се поръча подобно устройство. _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 10, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
Май не му остава много на твоя човек освен да си държи стария компютър, за да си ползва картата. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 19:31 Заглавие: RE: |
|
|
| gelkov написа: | | Проблемът е следният: има в наличност едно професионално устройство за ISA16, чийто еквивалент за PCI струва мнооо пари (четирицифрена сума в $) Въпросното устройство си работи перфектно, но на клиентите им трябва по - мощен компютър, а новите компютри няма ISA та за това.Идеята ми е ако има от някъде да се поръча подобно устройство. |
Единична поръчка ще излезе...................сума , не може ли да добавиш към системата новия мощен компютър като ги интегрираш двата по някакъв начин ?
Предварително се извинявам за идеята ако не върши работа , информацията е оскъдна  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
СХ70 Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 19:09 Заглавие: |
|
|
| може да си намери някое по старичко дъно с VIA 133A чипсет.те имаха и по 1-на ISA,ако го устройва като производителностл |
|
|
 |

|
|
|
 |
|