| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
нов Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 0:31 Заглавие: "Microwave horn" на български? |
|
|
как точно се превежда този термин и намират ли се в българия такива компоненти като показаните тук?
http://www.rozendalassociates.com/antennas/horn.htm
може ли някой да ми каже от какво са изработени дали се намират в някой специализиран магазин?
мерси |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 6:50 Заглавие: |
|
|
| Показаното на снимката е рупорна антена Не знам дали това е буквалния превод Съмнява ме да я намерите в някой магазин Може да се направи от произволен проводящ материал - примерно медна ламарина ,фолиран стъклотекстолит ,бяло тенеке и подобни Колкото материала е по добре проводящ и изпълнението е по точно резултатите ще са по добри Методики за смятане има в книгите по антени - общо взето размера зависи от честотата за която ще се ползува Най голямо внимание според мене трябва да се отдели на куплунга за кабела и възбуждащия щифт Готови подобни сметки има в страниците в които е описано как да си направим самостоятелно антена за 2.4GHz |
|
|
 |
нов Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 23:38 Заглавие: кой? |
|
|
евентуално някой може ли да ме насочи към някой по запознат с тази тематика който би могъл да се заеме с изработка на такава антена
мерси |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 23:41 Заглавие: антена |
|
|
Какво ще приемаш със нея  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 6:06 Заглавие: |
|
|
| Не сте оставили никакъв начин за връэка За какъв честотен диапазон Ви е необходима антената |
|
|
 |
|