|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yonderboi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 0:25 Заглавие: problem sus S-Video to SCART |
|
|
| molya pomognete )))) napravix si kabel4e s-video to SCART no ima samo 4erno i byalo |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 7:08 Заглавие: |
|
|
вероятно си пропуснал да свържеш кабела за цветност към кабела за видео сигнал. свържи ги през един резистор 20-30 ома и ще излезе цвета _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
Не е лошо също да си погледнеш, настройките на видеокартата. Може да е на заводска настройка за система на цветност NTSC, а телевизора ти най-вероятмо може и да не я поддържа. Промени на PAL система, и ще се реши проблема.  _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 11:03 Заглавие: |
|
|
Виж това,само,че на скарда трябва да има чинчове! _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 15:23 Заглавие: |
|
|
| Точно. Слага се 470пф кондензатор между C и Y откъм видеокартата (това е само ако не ползваш 4жилен кабел по който да си ги прекараш и 2та сигнала). Само и на телевизора трябва да му укажеш че сигнала ти е такъв. Трябва да има опция дали входа ти е svideo или composite. Aко няма такава екстра - резистора м/у пиновете на скарта за С и Y. |
|
|
 |
martinmarinov Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 19:02 Заглавие: |
|
|
| Аз имам същия проблем и не разбирам много оот техника! Намерих тази схема, но след като отворих SCART буксата и премерих кой кабел къде е, се оказа, че 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. Дали трябва да разместя крачетата, както е показано на снимката? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
martinmarinov, не ми стана много ясно какъв е точно твоя проблем (същия)?
Картинката е корктна, а това което си дал | Цитат: | | 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. |
(последното май си объркал) ми прилича, че си ги гледал "огледално".
За да работи коректно телевизора обаче, трябва да му се "каже", че към SCART-a е включено S-Video (ако той поддържа такъв вход).
Естественно и коректната система за цвят и на двете устройства. |
|
|
 |
martinmarinov Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 20:45 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | martinmarinov, не ми стана много ясно какъв е точно твоя проблем (същия)?
Картинката е корктна, а това което си дал | Цитат: | | 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. |
(последното май си объркал) ми прилича, че си ги гледал "огледално".
За да работи коректно телевизора обаче, трябва да му се "каже", че към SCART-a е включено S-Video (ако той поддържа такъв вход).
Естественно и коректната система за цвят и на двете устройства. |
Да де. Исках да напиша от 1 към 13, но както и да е. Значи според вас дали тази система работи или е сгрешена? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 8:24 Заглавие: |
|
|
| Тази система трябва да работи ако телевизора ти поддържа S-Video вход и ако не си объркал изводите. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 11:01 Заглавие: |
|
|
| martinmarinov написа: | | Аз имам същия проблем и не разбирам много оот техника! Намерих тази схема, но след като отворих SCART буксата и премерих кой кабел къде е, се оказа, че 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. Дали трябва да разместя крачетата, както е показано на снимката? |
Уважаеми г-н martinmarinov, ако съм разбрал правилно ти искаш да вържеш s-video-->SCART.
Схемата, която си посочил е само ако телевизора ти поддържа S-Video вход, както колегата RC ти каза. Но това не означава, че няма начин за свързване, за тази цел използвай от SCART пин 20(който е composite in) като на този пин се свързват от s-video пин 3 и пин 4, като пин 4 задължително се свързва през конд. 470pF, пин 1 и пин 2 от s-video се свързват към пин 17 oт SCART. Ето виж
това би трябвало да те улесни.
Качеството на картината при такова свързване би било най-ниско, тъй като сигналите се смесват, така начечения композитен сигнал. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|