| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 23:50 Заглавие: Проблем с едно дуно ASUS?! |
|
|
Проблема е следния всичко е ново събрах го днес и започнах да инсталирам Windows. Значи харда е SATA дъното ASUS P4S800D-X всичко си работи но като започна инсталацията ми изписва, че хадра не мойе да буде открит. сигурен ли сте че имате инсталиран HDD. а той си работи и се разпознава в биоса. Та въпроса ми е има ли нещо което се прави, или някъде в биоса ли се оказва за този хард или и аз си нямам представа и затова питам за съвет. Имам Gigabyte с SATA HDD, но там всичко е по различно а и когато го инсталирах си го разпозна и не съм имал този проблем.
Ако някой даде съвет ще съм му много благодарен, 10х предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 1:46 Заглавие: |
|
|
Драйверите за SATA от дискетата ... F5/F6 в началото при инсталацията на Windows?
Активен ли ти е партишъна ... ако си го правил преди инсталацията ... FAT32 ? |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 8:55 Заглавие: |
|
|
Кажи ми чипсет на дъното (да не ровя) и модел на твърдия диск. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
| Чипсета на тази платка е SIS ,затова не вижда диска във виндос .Както каза колегата ,първо F6 и драйверите от дискета, която ще си направиш на друг комп от диска ,който са ти дали с дъното.Това според мен е тъпо понеже човек трява да има 2 компютъра за това изпълнение на прехваления АСУС. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 10:03 Заглавие: |
|
|
Питам го защото силно се съмнявам дали твърдият диск не е Maxtor DiamondMax 10. Имах абсолютно същия проблем с този диск само че на дъно с 865G/ICH5 чипсет. Със Seagate същото дъно нямаше никакви грижи. Има някаква вероятност Maxtor-а да не е съвместим с по-старите S-ATA контролери. То напоследък от Maxtor само глупости.
Та нека каже човека какъв е диска. _________________
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 10:31 Заглавие: |
|
|
| Да харда е Maxtor DiamondMax 10. А дъното е с чипсет SIS 964 i SIS 655FX. Така с дискета от диска стана обацхе до някуде пак имам проблем сега ми иска дискетата пак и тя си е в флопито но не открижа нищо. Сега пък къде ще е този проблем ужас. Не си купувайте ASUS P4S800D-X и HDD Maxtor DiamondMax 10, голяма грешка! Някой ако има идея за този проблем нека свирка. |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
|
|
 |
okli Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 19:14 Заглавие: |
|
|
| В крайна сметка стана с тази дискета но след много опити. Ако знаех че са направили такава глупост от ASUS нямаше да си взема това дъно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
Глупостта не е на Asus, а на Maxtor... потърси из Интернет има хиляди изревали (вкл. и аз ) с тия дискове. Даже ако трябва да продължа по темата всички дискове Maxtor които съм си купувал са ми създавали проблеми (2 - с дефектни сектори, 1 - изгорял, 1 - несъвместим с дъното, само 1 работи като свят още). Сега карам със Seagate и нямам грижи, а и 5 години гаранция...
Иначе Asus правят доста качествени дъна и имат добра поддръжка (драйвери и т.н.), така че не си сбъркал с дъното.
Rадвам се, че си се оправил - дано да си късметлия и за напред. _________________
|
|
 |
Jimm Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2005 23:57 Заглавие: Asus |
|
|
| Проблема не е в Maxtor-a нито чипсета или ASUS-a . RAID конфигурацията е близка до стандарта SCSI и е доста по-различна от IDE за какъвто интерфейс е интегриран драйвер в Уйндоус-а. Когато от SETUP-a на дънната платка SATA контролера е конфигуриран като RAID трябва да се зареди драйвер за да се управлява правилно диска . Другият вариант е от SETUP-a SATA контролера да се конфигурира в IDE compatible mode и тогава отпада нуждата от драйвер за RAID да се слага преди да се инсталира XP. |
|
|
 |
|