| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tom_catmaster Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:05 Заглавие: търся схема за IR |
|
|
| иксам да си напрява един IR за PC то ама нямам схема и немога да си намеря ако някои може да ни даде линк или нещо др ще сам му мн благодарен !!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:12 Заглавие: |
|
|
Има бутон търсене.
Използвай го и чети. Темата е обсъждана нееднократно. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 22:28 Заглавие: |
|
|
| Ами търси в руските сайтове-колкото щеш! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2005 9:36 Заглавие: |
|
|
| За IrDA можеш да прочетеш в user guide на MCP2120/50 Developer Board-a. Аз съм се захванал да си направя. MCP2120 се намира в BG. Интересното е, че там има и вариант без TFDS4500 (който поне според мен не се намира в БГ), а с дискретни елементи и два ОУ. Аз го подкарах за малко като го вързах директно към IrDA на дъното ми, но понеже не ползвах фото диод а транзистор, а и платката ми не беше от най-добрите, та сега подготвям нова. Ако искаш направил съм си схемата на Eagle и платката и мога да го постна. |
|
|
 |
Янев Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:17 Заглавие: Имам такова устройство |
|
|
| Имам направено такова устройство,направено с TFDS4500, тъй като и на мен ми трябваше, но впоследствие ми минаха мераците и мога да ви го предоставя срещу 12 лева. Проблема е че се намирам във Варна, а не знам Вие от къде сте.Устройството се включва в IrDA-куплунга на дъното, който обикновено е 5-пинов и се използват крачетата +5v / маса / TX / RX .Правят се и няколко настройки в Биоса. Ако имате интерес -пишете ми на [email protected] |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:49 Заглавие: |
|
|
| Относно дискретния вариант: направих го най-после и тръгна. Използвах два инфрачервени диода от стара мишка - единия излъчва, другия вързан обратно приема. За сега разстоянието е малко, но работи добре на 115200 bps. Източих си нокиата и ъплоаднах некви екстри - никви грижи. Настройките в Bios - Full duplex HPSIR (Standard IrDA), Tx invert - no, Rx invert - yes. Цената на всичко ми излезе под 5 лв. MCP601 + LF393 = 2 лв, другото са съпротивления и кондензатори за стотинки. Платката ецнах и пробих сам по методата на принтера. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 14:59 Заглавие: |
|
|
| darkyp написа: | | Относно дискретния вариант: направих го най-после и тръгна. Използвах два инфрачервени диода от стара мишка - единия излъчва, другия вързан обратно приема. За сега разстоянието е малко, но работи добре на 115200 bps. Източих си нокиата и ъплоаднах некви екстри - никви грижи. Настройките в Bios - Full duplex HPSIR (Standard IrDA), Tx invert - no, Rx invert - yes. Цената на всичко ми излезе под 5 лв. MCP601 + LF393 = 2 лв, другото са съпротивления и кондензатори за стотинки. Платката ецнах и пробих сам по методата на принтера. |
и аз направих една схема с инфрареда на стар ГСМ мисля беше TFDU4100
 _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
|
|
 |