| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 16:21 Заглавие: Kak? |
|
|
Как и какво е нужно да направя на едно компютърно захранване т.н. импулсно захранване за да изполвам големия ампераж да захраня Автоусилвател удома(за бас) и колко пари ще излезе изработката щото у един магазин го има правено ама 70лв пък не са малко чакам решенията ви _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:16 Заглавие: |
|
|
| irc.bg, защо не се поразровиш във форума на първо време? |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 17:25 Заглавие: |
|
|
Aз ровя, ама искам за това коета аз лично питам (и все още ровя) _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 18:44 Заглавие: |
|
|
RC e прав, но аз ли не и разбирам на търсачката или тя не работи, напиша нещо дава ми 10 резултата отварям единия и отваря една страница със 100 поста от всякакъв род текст писан в тях, но търсачката дори не маркира това което съм търсил, както е в гугъл. И как да им казвам на хората "ползвайте търсачката" като и аз не знам как се ползва няма да е зле едно съобщение или тема да има как се работи с търсачката
А захранването не знам какво ще му е компютърното, щом ще е специално изработено за захранване на усилвател. Какво напрежение и ток, са необходими ? Може да се изработи и трансформаторно, може да се окаже по-евтин вариант с трансформатор, а и във всеки случай ще е по-качествено решение. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 19:14 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: |
А захранването не знам какво ще му е компютърното, щом ще е специално изработено за захранване на усилвател. Какво напрежение и ток, са необходими ? Може да се изработи и трансформаторно, може да се окаже по-евтин вариант с трансформатор, а и във всеки случай ще е по-качествено решение. |
slav4o, момчето иска да захрани автоусилвател, за да го ползва домашни цели. Така, че 12V ще му е нужно, a ампрерите ще са поне от 15А на горе. Това е само предположение, не е посочил мощнотс на усилвателя.
Аз също бих си го направил, с трансформатор(мрежов), по-опростено, лесно, а и електронни елементи няма да подменяш, като почнат да горят, докато подкараш в устоичив режим схемата.
irc.bg, ето една започната тема близка до тази която те интересува.
ето още една, която може да те насочи. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 22:10 Заглавие: |
|
|
По лесно за по голям ампераж ще трябва да свържеш паралелно няколко захранващи блока,само така най-лесно ще можеш да постигнеш необходимата мощност. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
Ами значи мощноста ще 100вт ама иначе мисля да сменя трафа вътре с един такъв кръгал(ся му забравих името) и има само 220=>12 волта гледам такижа ползват в Про.Амповете и на тоя вътре беше такъв ша га фидим
П.С. Ще сменя заглавието утре след обед че съм първа смяна и сега ще лягам _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 12:40 Заглавие: |
|
|
Ae едно аверче пита неможе ли дирктно да го свърже към импусното захранване ?Няма ли да свири пак ако му е поне 250-300 Вт самото захранване дали без промени по него ще стане? Или само с подмяна да трафа вътре?  _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
|