| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 20:02 Заглавие: реле-регулатор |
|
|
искам да заменя реле-регулатора на опел вектра (който оригинално е на самото динамо) със обикновен транзисторен регулатор с изводи 15 и 67 понеже имам такъв под ръка а за оригиналния ми искат сума която в момента не мога да отделя а колата ми е нужна.Та възбудителната намотка се захранва с + през лампата на таблото а минуса се управлява от електрониката. ясно как да вържа другото реле но какво да правя с лампата? как да я вържа ? _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
До колкото си спомням / утре мога да проверя за да съм сигурен / това реле не можеш да го монтираш без да преработиш изводите на възбуждането. То е предвидено да управлява + 12в а не масата. За целта единия край на възбуждането трябва да отиде на твърда маса , другия на релето , а самото реле да подадеш +12в АCC / след контактен ключ / ще зарежда но няма да имаш индикация на таблото . В самия генератор трябва да имаш още един +12в / самостоятелен /който ако го използваш и свържеш към лампата би трябвало да се получи . Обикновенно излиза на отделен извод който захранва съществуващото реле за регулиране. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 21:38 Заглавие: |
|
|
преработката вече съм я направил точно така, единия край на ВН е директно на маса другия към релето и така по пътя на логиката след като монтирам утре всичко няма причина да не зарежда но ако има начин все пак да свържа и индикацията няма да е лошо _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 21:49 Заглавие: |
|
|
На генератора , там където ляга четкодържателя с регулатора има една пластина която излиза от самия генератор. На нея след като той заработи излиза +12в които захранват релето / говорим за оргиналното / Този извод трябва да отиде към лампата на таблото . Тя се захранва също с 12в но от акумулатора. Така когато заработи генератора в двата и края се получава потенциал +12в и тя ще изгасне. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
gogo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
Ок разбрах благодаря за отделеното време _________________ Няма човек който да не зависи от електрониката |
|
|
 |
фори Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 0:30 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | На генератора , там където ляга четкодържателя с регулатора има една пластина която излиза от самия генератор. На нея след като той заработи излиза +12в които захранват релето / говорим за оргиналното / Този извод трябва да отиде към лампата на таблото . Тя се захранва също с 12в но от акумулатора. Така когато заработи генератора в двата и края се получава потенциал +12в и тя ще изгасне. |
Абе не е точно така. Така направената преработка ще работи, обаче лампата въобще няма да индицира нищо. За да работи лампата, релето трябва се захрани не от контактният ключ а от вторият ( от там от където ти влиза кабела за лампата ) изправител в генератора. Така при неработещ двигател лампата ще свети тъй като от едната страна имаш 12В а от другата маса през релето и въз. намотка. При работещ двигател имаш и от двете страни 12В, така че лампата ще угасне. ( Лампата се слага освед за да ти индицира но и тя подава и първоначално 12В на релето за да може генератора по лесно да се възбуди. Някои генератори, особено новите въобще не тръгват без лампа, знам го от опит ) |
|
|
 |
|