Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помогнете ми за една уредба

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2004 18:26    Заглавие: Помогнете ми за една уредба Отговорете с цитат

Здравейте.
Имам компактдискова уредба PHILIPS FW730C много съм доволен от нея но в последно време започна да ми прави номера или по точно CD плеъра. Като му поставя диск и ми казва че е празен но след малко пак го пробвам и тръгва после пак не иска да го приеме. Пробвах с различни дискове даже с такива които преди са ми работили сега пак не иска да трагне.
Предполагам че иска почистване на четящата глава но си нямам идея даже с какво се чисти.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 11, 2004 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

виж сега ако е до замърсяване се опитай да почистиш с диск за този цел или отвори и почисти ръчно ако няма ефект всяка една лаз глава има тримери за настройка на нея или на платката с лентовия който отива към главата преди да почнеш да ги въртиш не е лошо да ги бележиш как са били защото самата глава може да се е скапала и при поставянето на нова е препоръчително но не задължително тримерите да са в изходно положение самите трим може да са повече от 1 въртиш по малко един по един в двете посоки и след всяко завъртане вкарваш и изкарваш диска и дано имаш късмет Успех
Върнете се в началото
Наско
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Червен бряг

МнениеПуснато на: Чет Авг 12, 2004 21:13    Заглавие: задьлжително пьрво поцхисти много внимателно Отговорете с цитат

преди да започнеш да вьртиш каквото и да било пьрво почисти оптиката внимателно и ако не се оправи моята гореща препорька е да вземеш уредбата и да я занесеш на сервиз!Горещо ти го препорьчвам!!!
Върнете се в началото
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 13, 2004 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

за по4истващите дискове-ако искаш да останеш без оптика -дерзай ,това е резултата от тези дискове-надраскана леща Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 14, 2004 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря колеги.
Оказа се че е замърсена лещата на лазера като я почистих сичко си дойде на мястото.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети