Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Малко по-мощен FM предавател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
King Nothing
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 01, 2004 11:33    Заглавие: Отговорете с цитат

http://selectronics.hit.bg[/quote]
Мерси за линка. Добре е и ти да го погледнеш, че имаш много правописни грешки. Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
slav4o_com
Гост

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 20:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Само че hit.bg им се прецакал хардуера нещо.Но това не пречи на поялника ми да запоява. Very Happy .Имам много схеми, за предавателчета за УКВ, даже за СВ и КВ.Аз съм правил на КВ около 1 ват обаче имаше много хармонични на изхода и смущаваше телевизора...трябва да се сложи П филтър между изхода и антената...Мисълта ми е че предавател за КВ се прави по-лесно, по мощен може да е, хората трудно ще разберат за него, пак и едва ли ще пречи на някого...
Върнете се в началото
King Nothing
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми няма значение, само да си го фащам със стандартно радио. Повечето са на FM и MW. Та ако имаш нещо изпробвано дай го да се пробвам и аз. Не ми пука колко техника ще смущава и на какво ще пречи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

imam tochno tova koeto ti triabva.

7W, FM, varikapna nastroika na chestotata, dvoinostupalen, lesen za izrabotka, vsichki chasti gi ima v Bulgaria. S dobra antena, jagi naprimer, moje da dostigne do 20km no e nai dobur na 1 do 3 km. lichno moi proekt i izrabotka - "The Swallow".

mojesh da namerish opisanie kak da go napravish tuk - http://snake.contact.bg
ako imash vuprosi - [email protected]
Върнете се в началото
King Nothing
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за предложението, но българският вариант не работи.
Върнете се в началото
King Nothing
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност ако това е схемата на Патрик. Точно нея сглобих и тръгна само първото стъпало. При включването на второто трансформаторният брум се повишава доста, но не и силата на сигнала. При включване на последното (с усилвателния транзистор), целият FM обхват се пълни с чуждестранни станции, които никога не съм хващал, кабелната почти спира, домашният телефон (безжичен) също отказва да работи Smile.
Антената която ползвам е диполна. Каквато е описана в на Патрик страницата.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

znam, oshte ne sum ia prevel na BG. Sad
Върнете се в началото
snake
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 07, 2004 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

ako govorish za predavatelia na Patrick- "the islander", tova e hubav predavatel, no ne moje da namerish chastite za nego v bulgaria, az se zahvanah purvo s nego, pochti godina go muchih, postoianno si pisahme s patrick, toi mi pomagashe, no nishto ne izleze, taka i ne uspiah da go pusna. togava reshih da si napravia moi predavatel - "the swallow', nego mojesh da go namerish na http://snake.contact.bg
siguren sum che raboti, imam go vkushti, az sum go izmislil, raboti perfectno pri men, s bratcheda si napravihme radiostancii s nego i si govorim na raztoianie 1km. daje go ipolzuvame da si svurzvame computrite.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2004 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

King Nothing (това е песен на MetalicA:)) написа:
Мерси за предложението, но българският вариант не работи.

Ааааа, да и при мен е така. Surprised Надявам се скоро да проработи. Very Happy Сложил съм в моя сайт http://selectronics.hit.bg схема на КВ предавател.Съвсем проста е, не е доизкусурена.Няма и "П" филтър на изхода....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Авг 15, 2004 9:34    Заглавие: Fm Отговорете с цитат

King Nothing написа:
Всъщност ако това е схемата на Патрик. Точно нея сглобих и тръгна само първото стъпало. При включването на второто трансформаторният брум се повишава доста, но не и силата на сигнала. При включване на последното (с усилвателния транзистор), целият FM обхват се пълни с чуждестранни станции, които никога не съм хващал, кабелната почти спира, домашният телефон (безжичен) също отказва да работи Smile.
Антената която ползвам е диполна. Каквато е описана в на Патрик страницата.

predi dosta wreme prawih predawateli ... wkushti se turkalqt nqkade mai dwa broq .... shemata e s 4 tranzistora swalih q ot radiotelefon senao ili neshto ot sorta .. sglobih q w kutiq ot tuner za decimetrowiq obhwat na Electron izcqlo s ruski 4asti kraen tranzistor KT907 ili 606 s dobro hlajdane , polzwah mnoo prosta antena dwe pry4ki wertikalno razpolojeni s 1/4 landa , radiusa na deistwie waria ot zahranwashtoto naprejenie i ot razpolojenieto min 2km , Chestotata ne moga da kaja 4e e stabilna no ako se ohlajda dobre i ne se razmqta nqma da imash problem ina4e i PLL shema ne e losho da si naprawish ima dosta lesni warianti pri towa s dostupni elementi , ako ne ti e speshno shte ti izrowq shemata ... Wink Cool
http://sheki.zlatograd.com/rf.htm
ako wse oshte se interesuwash moje da ti skaniram i towa koeto sam prawil .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети