| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lego Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 11:30 Заглавие: Инвертор - влияе ли често спиране на тока |
|
|
| Предупредиха ме, че не е целесъобразно да купувам климатик-инвертор, тъй като се скапвал при често спиране на електричеството - примерно при режим на тока. Има ли нещо вярно и трябва ли заради това да избера обикновен сплит? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 18:13 Заглавие: ре |
|
|
Няма нищо вярно в твърденията които си изложил.
Също така няма принципна разлика между двата вида климатици.
На всичкото отгоре си имат такива защити ............ друг въпрос е изпълнението /качеството/  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:14 Заглавие: |
|
|
Ще има да взимаш че са еднакви аман от разбирачи ти виждал ли си отворен климатик инвертор и обикновен че да видиш колко електроника има в инветрора?
А за това че гасне тока не е проблем но всяко следващо пускане може да доведе до проблем в електрониката имам с опит климатиците това работя. |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 23:33 Заглавие: |
|
|
Много генерално изказване. Някак си ми се струва, че количеството електроника в едно устройство няма пряка връзка с надеждността му. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
Kolyo Tsonev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 10:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Предупредиха ме, че не е целесъобразно да купувам климатик-инвертор |
И аз ги предопреждавам,ама не слушат.Купуват инвертори а като издумкат - плачат.
Проблемът с инверторите е,че цялата електроника е във външното тяло и е изложена на големи температурни разлики (от -30 до +50 градуса) докато на сплитовете платката е във вътрешното тяло,при постоянна температура.
Затова и електрониката на сплитовете е много по надеждна. _________________ Всяко ново е отдавна забравено старо |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 12:27 Заглавие: |
|
|
Ами вънка, къде да е - нали трябва да регулира оборотите на компресора. Пък и според аргумента за големите температурни разлики излиза, че ECU-тата на колите трябва да им се ебава мамата за 1-2 години.
Какви марки инвертори най-често горят? _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|