| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 14:09 Заглавие: въпрос за външно захранване на цифров апарат ? |
|
|
Здравейте,
наскоро се сдобих с цифров апарат НР photosmart M 22и си мисля зя 1 външно захранване от 3,3волта ,за което е предвиден самият апарат. Това ми е необходимо за да не се налага да човъркам апарата постоянно да му вадя батерийте за презареждане че има доста финна закопчалка на капачето. Интересувам се от няколко неща:
1-за колко ампера да е това захранване ....предполагам около 2А
2-хубавата филтрация /капацитети +бобина/ще я има ,но дали стабилизацията е задължителна
какво мислите ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 16:30 Заглавие: |
|
|
Според мен най-лесния начин да направиш такова захранване е да използваш интегрален стабилизатор.По този начин застрелваш двата заека-добра филтрация и осигурено стабилно захранване,което е от особена важност за такъв вид техника. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 16:59 Заглавие: |
|
|
| И много сериозна защита от пренапрежителни импулси .....Има готови нови стабилизатори на 3 волта BA03 ...май в "Комет" |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 17:32 Заглавие: |
|
|
| Насочил съм се към LM 2576 за 3,3 Волта и мах 3А ,какво ще ме посъветвате . |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 17:39 Заглавие: |
|
|
| Аз съм правил с LM2576-ADJ регулируемо,работи добре малко шуми,но все пак сложи дросел и изходните кондензатори ако не намериш с ниско ESR сложи няколко по малки в паралел и задължително керамика.Самия чип има бъг,поне тези които купувах аз-шутдауна не им работи стабилно,а изходния филтров дросел е бая баят за 3 ампера |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:47 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз съм правил с LM2576-ADJ регулируемо,работи добре малко шуми,но все пак сложи дросел и изходните кондензатори ако не намериш с ниско ESR сложи няколко по малки в паралел и задължително керамика.Самия чип има бъг,поне тези които купувах аз-шутдауна не им работи стабилно,а изходния филтров дросел е бая баят за 3 ампера |
Мерси за инфото. Гледах по стари мнения и се спрях ня тази схема пък и амперите са по-малко, по данни от упътването 2,5А. Май добрата стара LM317 пак ще си каже тежката дума +1 транзистор за по -голям изходен ток
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ОТГОВОРИТЕ ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:53 Заглавие: |
|
|
Виж LM 350-същата като 317,но за 3А _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
rusin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
погледнах схемичките и са малко скъпички от 6......10 лв а имама почти готов блок с лм317  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 21:48 Заглавие: |
|
|
Действай тогава!Аз за ппоследно купувах LM350 преди няколко години и спомените ми са за около 3 кинта. Възможно е да са поскъпнали,а е възможно и аз да греша  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 22:02 Заглавие: |
|
|
| Тъп въпрос ама нали това е фотоапарат би трябвало да се движи.Не е ли по добре да нагласиш някаква кутия с две батерии последователно че даже и акумулатори а тех си ги зареждаи с кво ти падне |
|
|
 |
|