| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nightmare Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 0:27 Заглавие: |
|
|
| mir4o написа: | Ето едно простичко решение:
http://sound.westhost.com/project42.htm
Онзи ден се опитах да го направя, но вентилаторът работеше постоянно и не се изключваше, сигурно нещо съм объркал. Но авторът гарантира, че работи, така че можеш да пробваш и с него.  |
Какви са тези силиконови диоди, които са използвани за сензори - "The controller uses one or more ordinary silicon diodes as a sensor"
или нещо не съм разбрал правилно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 11:06 Заглавие: |
|
|
На български им се вика силициеви .
Та това са най-обикновенни силициеви диоди на които се използва температуната характеристика на ВАХ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 13:06 Заглавие: |
|
|
До сега не ги бях срещал на English и като прочетох "silicon diodes" си викам, какви са тия силиконови - не съм ги чувал, а те били обикновени силициеви
RC Благодаря ти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 18:47 Заглавие: |
|
|
Направих схемата и вентилатора тръгва само, като намаля тримера. Когато нагрея диодите никаква реакция
Някой може ли да предположи от какво е. Всичко прегледах всичко си е наред единственото което съм променил е че вместо диоди 1N4004 съм използвал 1N4005 |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 19:56 Заглавие: Mda ama ne |
|
|
| Nightmare написа: | Направих схемата и вентилатора тръгва само, като намаля тримера. Когато нагрея диодите никаква реакция
Някой може ли да предположи от какво е. Всичко прегледах всичко си е наред единственото което съм променил е че вместо диоди 1N4004 съм използвал 1N4005 |
За сликоновата долина никои ли не е чувал:twisted:
Така както са трите вързани нещо ме съмнява , по скоро ако е един ще стане по добре или ако диодите са възани последователно.
И гледаи да са някакви малки в метален корпус за по добра топлопроводимост или ако не намериш става и странзистор в метален корпус прехода База Емитер  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 20:21 Заглавие: |
|
|
И с един пробвах, ама пак същата работа нагрявам го с поялника и не включва вентилатора
П.С. ако ги дам на късо диодите дето са за сензори трябва ли да тръгне вентилатора? |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:20 Заглавие: |
|
|
А регулира ли го както е описано? Правил съм преди време таково с друга цел с руски диоди КДнещоси  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
Регулирал съм тримера точно на границата преди на включи и като нагрея диодите вентилаторчето не тръгва  |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 23:13 Заглавие: Mi taka e |
|
|
| Nightmare написа: | Регулирал съм тримера точно на границата преди на включи и като нагрея диодите вентилаторчето не тръгва  |
Естествено че няма да тръгне по тази схема, обърни диодите и ще стане , все пак през тях трябва да тече малък ток  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 0:50 Заглавие: |
|
|
Именно като обърнах D1 вентилатора зе да върти като намаля тримера  |
|