| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 10:24 Заглавие: |
|
|
Разликата на лампов от обикновен транзисторен е в спектралния състав на хармониците. При симетрично стъпало четни хармоници няма. Ламповия има предимно трети и нищожно пети хармоник. При транзисторните има много повече хармоници, чак до 11 - 15.
Между другото над 80% от хората разпознават кога свири лампа и кога транзистор. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 11:04 Заглавие: |
|
|
Аз продължавам да твърдя,че усилвател трябва да свири вярно,а не "приятно".Склонен съм да смятам,че еднотактен лампов 10 ватов 100 килограмов усилвател без обратна връзка е по верен от който и да е транзисторен с обратна връзка,но само ако трансформатора е направен много внимателно и от качествени материали,а много верен транзисторен усилавател също може да се направи и пак ще излезе по евтино и по лесно за изработка от ламповия.....нещата са повече субективни,ако сте следяли нещата,когато се появих комплементарните мощни МОС транзистори,"ламповиците" замълчаха известно време,и после в един глас заявиха,че какъвто и да е транзистора електроните се прецаквали като минат през силициии  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 15:55 Заглавие: |
|
|
100% изходящите трафове правят поне половината от звученето на ламповите машини.Това не е проблем при инструменталните-китарни усилватели,тъй като при тях наличието на известни изкривявания е желано.Те правят звука неповторим с никакви дисторшъни или овър-драйви. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 17:30 Заглавие: |
|
|
| А защо някой не измисли нещо лампово без трансформатор, нещо с високоомен говорител или пък с маломощен като високото напрежение се ограничи по някакъв начин. Ей така за експеримент някой да направи да видим тогава без траф как ще се държи, дали трансформаторите влияят толкова на звученето. |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 18:36 Заглавие: |
|
|
| Измислянето на каквото и да е в техниката,се подчинява на отдавна описани физични закони.Просто не е за вярване,че десетилетия на конструкторите не им е хрумвало да разкарат трудния за изработка,тежащ и не знам какво още трансформатор.За съжаление просто,май няма как без него да се съгласува изходното съпротивление на стъпалото и това на озвучителното тяло,а как ми се иска бъркам....Да не говорим при днешните цени на тока(!),какво е КПД на това чудо,но всеки има право да колекционира антиквариат.Затова успех на захващащите се с това чудо на 20 век! |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 22:11 Заглавие: |
|
|
| Чувал съм как работи /свири/ десет ватова колона с вграден любителски усилвател с две лампи и два трафа цялото чудо не тежеше сто кг.Но повече никога не съм чул подобен звук ,да ме проштават тия от 21ви век .Амощноста не отстъпва на 250 левова музика за кола,да ме прощават тия с подскачащите покриви на колите си |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 6:44 Заглавие: |
|
|
В ламповата електроника се направиха много изобретения, когато тя вече залязваше. В това число бяха и безтрансформаторните крайни стъпала и то в няколко варианта. Разбира се изходите бяха високоомни, но с един обикновен трансформатор, чиято конструкция е много по-проста от изходния трансформатор на противотакно стъпало, се постигаше необходимото съгласуване. _________________ Ако човек се напъва упорито, все нещо ще излезе на бял свят! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 8:47 Заглавие: лампови усилватели |
|
|
schematicheaven_com.htm
Погледнете тук за схеми. |
|