|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
Щом още не ти е умряло чувството за хумор,ще успееш!Почакай малко,може и да му дойде акъла  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
airclima Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 23:03 Заглавие: |
|
|
Ами вие си ги скапвате сами климатиците защото ги гасите и пускате на нощтна така компресора се скапва много по бързо. За да нямате проблеми трябва да ги ползвате постоянно само с намаляване на температурата без да ги гасите.Сега за твоя първо погледни дали тръгва вентилатора на вътрешното тяло може на вентилация ако тръгва до тук ок. После пусни го на топло и пробвай на външното тяло с пробна лампа на изводи 1 и 2 дали има зхранване ако там има захранване но не тръгва компресора може да е термозащитата на компресора или самия компресор. Ако няма захранване има друга защита във вътрешното тяло която може да е прекъснала.Но като цяло ние с колегите си им казваме на Осаките (осирака)  |
|
|
 |
MegatroniC Гост
|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
| климатика ми винаги е работел по 24 часа зимните месеци. Вентилатора на вътрешното върти, на външното не, лошото е е че е под прозореца и немога да го стигна за да проверявам изводите. А тия защити като са се включили как се изключват ?!? |
|
|
 |
airclima Нов потребител

|
|
|
 |
MegatroniC Гост
|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 16:39 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички, климатика вече работи : И то как стана номера направо ме учуди. След много опити там с изключването от мрежата с оставянето да бачка докато се оправи не стана и реших да хващам отверката Като отворих капака на вътрешното тяло и развих предпазния капак към платката, на вътрешната му страна пишеше за различни възможни повреди и причините им, за моята пишеше че щом мига индикацията OPERATE постоянно, значи е прекъсната електрическата връска между вътрешното и външното тяло. Понеже за да стигна по навътре до платката трябваше да махам целия преден капак си викам, първо ще проверя вънщното тяло е поне по лесно се развива (направо се развива траничен капак и имаш достъп до електрониката) за да замеря с уред дали там има напрежение, замери имаше и в момента в който бях решил вече да махам капака на вътрешното тяло, компресора забвъмча странно но предколедно
Весели празници на всички  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2005 18:31 Заглавие: |
|
|
Ами весели и ТОПЛИ Коледни празници!Аз днес също реших проблема с моя климатик,който се беше скапал-бях пуснал и аз въпрос но в друг раздел.Всички колеги предполагаха за намалено количество на фреона.Търсих кой да го презареди,но в Провадия такъв човек няма Тогава от Варна един специалист ме посъветва да проверя термосензора на компресора,като ми обясни подробно къде се намира и с какво да го сменя.Вчера ходих да Варна,купих терморезистор 15К и днес го подмених.Климатикът ТРЪГНА Просто като се запролети ще трябва да го отворя пак и да сложа по-подходящ терморезистор-херметизиран.Та това е!Предколедно проблемите се решават един по един.Остава само да си пожелаем през Новата Година да ги имаме по-малко!!! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|