|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
f0xy Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2004 14:30 Заглавие: Модул CONAX?BTV в Чехия? |
|
|
Здравейте!
Имам един въпрос, като предварително се извинявам, че нищо не разбирам от сателити и подобни неща.
Баща ми живее в Чехия и иска да гледа БТЖ през сателит. Поръчал ми е да попитам колко струва "карта за БГ програми u2.CAM модул CONAX. И дали се плаща абонамент. Моля ви, ако някой знае нещо по въпроса да ми каже,защото съм с бебе и нямам възможност да питам по магазините.Благодаря!!!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2004 21:22 Заглавие: За БТВ |
|
|
| Мисля ,че БТВ се хваща в пакета на Булсатком ,Те продават комплект ресивър +модул +карта -цената е около 250 лева ,за картата се плаща и абонамент май около 15-20 лева на месец.Повече информация на сайта на Булсатком. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2004 22:06 Заглавие: ее .. |
|
|
ее то4но за Б-тв булсатком нямаха договор сключен ....излъчваше се неправомерно в началото , а ина4е самата програма на б-тв си върви отделно на 16Е градуса мисля , кодирана е само когато се излъчват филми през останалото време е достъпна _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 5:04 Заглавие: За БТВ |
|
|
Прав си ,извинявам се ,става въпрос за THOR 0,8 градуса запад-там излъчват БТВ и са на Конакс ,докато Булсатком не я излъчват и са на Ирдето2.Днес ще проверя за модул и карта и ще напиша!
ПП на този спътник има към 5 свободни български програми-баща ви хваща ли ги? Освен това приемника му има ли слотове за CI модул?Питам това защото в противен случай ще му трябва и приемник ,а може би и по голяма антена. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 12:51 Заглавие: БТВ |
|
|
Значи ,аман от тези гости-само гледат да си пробутат стоката!Сега сериозно за момента БТВ е качена само на Сириус 5градуса изток,в Чехия ще трябва поне 80-100 см антена и обикновен цифров приемник за свободните програми.Кодира се само при филми и спортни предавания. Декодирането е невъзможно но може да се гледа когато не е кодирана. В бъдеще ще се качва на 16 градуса -булсатком пакета но засега не е още. За там няма да е необходим модул Конакс а Ирдето2 както и всичко останало за което писахме по горе. Ако под БТВ разбирате "Българска телевизия" ,тогава вече нещата се променят но зависи кои канали искате -на Тор 1градус запад има 5 свободни и доста кодирани с Конакс но няма никоя от наземните май само нова телевизия. Накрая ето параметрите на БТВ на Сириус:
Честота 12465 Гхц ,Пол-Хоризонтална, Бодрейт-10790 ,Корекция-7/8.
Това е! |
|
|
 |
f0xy Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 13:30 Заглавие: отново аз:) |
|
|
Благодаря ви за информацията, лошото е че всъщност татко си е купил сателитния приемник, с вграден декодиращ модул CAM, и го интересува цената на картата CONAX, ако някой има опит с гледането на сателитни програми в Чехия, ще съм му благодарна. Иска не БТВ, а други БГ програми. Някакъв човек му е пуснал мухата, че се хващат 5-6 програми от THOR 2 3 и сега ме пита... Съжелявам ако не сте ме разбрали(и аз не се разбирам), но знам че сте повече в час от мен!
Мерси! |
|
|
 |
АА Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 16:29 Заглавие: |
|
|
| Действително известно време се продаваха карти за системата CONAX за пакет програми на THOR След това собствениците на програми нещо не се разбраха помежду си и карти за частни абонати вече не се продават БТВ може да се гледа или на SIRIUS или в пакета на Интерактивни технологии Всъщност БТВ никога не се е излъчвала на CONAX |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 17, 2004 17:26 Заглавие: Thor 1градус запад |
|
|
Да хващат се няколко некодирани и няколко кодирани може да се гледат ББТ,Херос,Веселина,Скат,Ден-свободно с антена /за Чехия/ 80-100см/ на честота 12169ГХц ,поляризация -Хоризонтална ,бодрейт 28000,корекция на грешки -7/8 .
Виж www://http.parabola.cz секцията Prehledy там има всички спътници честоти и необходимия размер антена.[/img][/list] |
|
|
 |
vesko1971 Гост
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|