| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hristo24 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 0:14 Заглавие: Телевизор JVC C-21Z? |
|
|
| В режим на STANDBY понякога се получава брум от захранването (не е постоянен),явно му пада честотата. Смених електролитите и проблемът се проявява по-рядко, но не е изчезнал напълно.Иначе телевизорът си работи прекрасно и напреженията са стабилни. Захранването е с STR54041. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 8:20 Заглавие: |
|
|
Да разбираме че когато е в стенбай чуваш шум и пращене в говорителя.Ако е така то дефекта би следвало да е в крайното стъпало за звук и по точно пак електролити . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 11:06 Заглавие: |
|
|
| Не,шумът не идва от говорителя, а от самия импулсен траф.Абсолютно съм сигурен.Върху трафчето има медно фолио (екран) и когато го стисна звукът се променя.А имам чуство, че и самият STR жужи.Явно се променя режимът на импулсното. Иначе напреженията са нормални и телевизорът винаги тръгва,спира и т.н. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 11:27 Заглавие: |
|
|
Самия траф си издава такива вч. шумове.Освен да го топнеш в импрегнационнен лак и да го поопечеш друго спасение не се сещам.А виждал съм в някой модели да набиват чеп да не ручи  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 11:47 Заглавие: |
|
|
| някой път като го поокапеш с малко канаколит пак става |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 11:54 Заглавие: |
|
|
| Притеснява ме дали самото импулсно е в час.Шумът не е много високочестотен според мен.Така на ухо примерно 200-500Hz и на моменти изобщо го няма.Ако е от трафа може ли да изчезва? |
|
|
 |
micanka Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 12:06 Заглавие: ..... |
|
|
....
Последната промяна е направена от micanka на Съб Мар 25, 2006 23:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Petronii Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 12:16 Заглавие: |
|
|
Става и с ацетонов лак но дали честота не е по ниска от нормалната? _________________ Дано не правя грешка |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 16:38 Заглавие: |
|
|
Колеги проблемът ми продължава .Някой има ли представа на каква честота е подобно импулсно с STR54041 и променя ли се в режим на STANDBY и в работен режим.Аз доколкото знам импулсните трябва да работята при честоти извън звуковия диапазон или към горният му край,а този брум е далеко от истината.Получих лично съобщение и от друг колега със абсолютно същият проблем и той не може да го реши.Установих че този шум намаля чуствително (но не изчезна) когато подмених един керамичен кондензатор 10nF нa 500V,даже мисля,че самият той също издаваше част от шума.Ако някой има схема това е C908. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
|