| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 17:58 Заглавие: Голдстар шаси РС-04 няма звук |
|
|
Колеги три часа вече му отделям на тоя телевизор.Няма звук.Крайното стъпало работи.Запушен е с МУТЕ.По схема сигнала ИДЕНТ се взема от второ краче на АN5633 и имам 4.1в и сигнал.На 29 краче на процесора е вече 0.5в .Звука се регулира от второ краче на процесора но само показва индикация без да изменя на напрежението на 5то краче на ТДА120.Пробвах процесора и не е от него .Сменях и ТДА120 .Тъй като няма звук телевизора след 5 минути минава в стен бай.Проверено е по шините всичко.Някъде из руския форум бях срещал за този дефект че е специфичен за тоя модел процесори но не го открих сега . Процесора е РСА 84С640Р/030 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
Телевизора спира ли търсенето когато хване програма ? Докъто не спре , няма да имаш звук. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади 
Последната промяна е направена от Noel на Чет Дек 29, 2005 18:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 18:14 Заглавие: |
|
|
Коцев сменихте ли кондезатора на 5 крак на TDA1940,мисля че е С409- 0,22микро.Ако е той чакам за почерпката. _________________ Димитър |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| Идентификацията е от 7 крак на TDA1940 и телевизора гасне след 5мин. не защото няма звук,а защото не знае че приема програма.Провери също от 12 крак на U4439 през Q162 до 9 крак на процесора дали се движи нивото от 0 до 5в. при търсене на програми. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 18:30 Заглавие: |
|
|
Герои сте момчета герои.!!! Дима смених го кондензатора въпреки че показваше че едобър но пак няма говор.Ноел позна .Тъй като си имаше всички програми по кабелната то аз разорах звука и то най вече че преди мен се бяха мъчили и дойде с липсваща ТДА2006 и аз почнах да го възтановявам.Сега като го пуснах да избира то въобще не спира .С въртене на сърцевината на АФТто въобще не реагира.Вече е ясна работата утре го подпъвам филтъра.Защо не ви попитах днеска ами три часа отидоха на вятъра и то сега в най голямата галимация. Но както казваше поета ...млъкни сърце. То че едва ли ще ви почерпя ами по бай Ганьовски двечера ще му пийна една заради вас ама и за ваше здраве пък  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 21:42 Заглавие: |
|
|
| подай му 12 волта през 10килоома съпротивление на 29 крак на PCA-то и трябва да дойде звука,ако засвири -IDENT |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 8:56 Заглавие: |
|
|
Имал съм случай при който ми писна и отрязах 7 крак на TDA1940. В този случай всичко работи нормално но няма MUTE при извадена антена.Но това са "козметични " проблеми  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 9:13 Заглавие: |
|
|
Сашо евалла! Само срязах пистата и говора дойде .Те телевизора ще го гледат на село на две програми и ръчно се настройва добре.Така че нямам време сега да му търся истинския дефект.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 9:18 Заглавие: |
|
|
При този вариант би трябвало да спира и на автоматично търсене ако контура разбира се е на "място"  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 9:54 Заглавие: |
|
|
Потвърждавам че сега си спира на програмите при избиране.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|