Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

IEEE1394 връзка на mini DV камера Samsung SCD103 с компютър.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kras1970
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 4:16    Заглавие: IEEE1394 връзка на mini DV камера Samsung SCD103 с компютър. Отговорете с цитат

Използвам в момента цифрова камера Samsung SCD103(mini DV). За да прехвърля записа на компютър имам 2 варианта-чрез USB и чрез FireWire(I-link ,IEEE1394).Чрез USB порта нямам проблеми(намерих в интернет драйвер и т.н. тъй като нямам диск със софтуер към камерата), но записа е с лошо качество(забавен и накъсан). Опитах да използвам IEEE1394 порта (купих си кабел и го свързах компютърния IEEE1394) но нищо не излиза. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Какъв драйвер ми е необходим (в компютъра има инсталирани драйвери за самия порт IEEE1394)? В интернет не намерих нищо,едва ли не останах с впечатлението,че щом свържа камерата с кабела компютъра ще е открие автоматично(така ли е?).Казват,че качеството с тази връзка било като DVD.Какви програми за запис и обработка на записите ще ми препоръчате. A някой знае ли КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАБЕЛА IEEE1394,т.е как е свързан вътре(т.к. се съмнявам в моя)? Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.hardwarebook.net/connector/bus/ieee1394.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bubo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

За да свалиш запис от камерата през 1394 ти трябва софтуер за CAPTURE. Препоръчвам ти Ulead VideoStudio или Pinnacle Studio Plus.
С тяхна помощ може да свалиш записа, да го обработиш (може да добавяш или махаш епизоди, да добавяш различни ефекти) и после да го запишеш на двд диск.

Ако си с Windows XP може да използваш вградения Movie Maker
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.comexgroup.com/forums/index.php?act=ST&f=3&t=6370
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Става с moviemaker от луиндолза. Разпознаването при мен на Сони камера стана автоматично, без драйвери и т.н. глупости. Луиндоза като забия камерата и сам ми предлага да подкара moviemaker-а. Качеството е далееече над USB. Виж да не ти е изключен FireWire-a.
Върнете се в началото
kras1970
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:18    Заглавие: Благодаря за информацията! Отговорете с цитат

Благодаря за информацията. Проверих кабела по показаната схема и се оказа че е наред. Какво имате предвид - да не е изключен IEEE1394 порта?Мога ли от някъде да изтегля предложените програми? Проверих в контрол панела, че има инсталирани драйвери и че устройството работи нормално. На дисплея на камерата излиза 'DV' когато включа кабела, но от компютъра никаква реакция.
С Windows Movie Maker ми дава възможност за връзка само по USB (само за него има инсталиран драйвер,който намерих в интернет). Между другото в момента съм доста далеч от България, и единствения начин да намеря някаква информация(било то драйвери или програми) е чрез интернет. Чакам още съвети за което благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger
Desert Leo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 31, 2005 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Дръпни това:
http://store1.data.bg/dvpro/Pinnacle%20Studio%209.3/
и го инсталирай. Стартирай програмата и избери меню CAPTURE.
Щом ти излиза символ DV на камерата, значи от нея нямаш проблеми.
Провери дали IEEE1394 ти е активиран.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети