| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kras1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 4:16 Заглавие: IEEE1394 връзка на mini DV камера Samsung SCD103 с компютър. |
|
|
| Използвам в момента цифрова камера Samsung SCD103(mini DV). За да прехвърля записа на компютър имам 2 варианта-чрез USB и чрез FireWire(I-link ,IEEE1394).Чрез USB порта нямам проблеми(намерих в интернет драйвер и т.н. тъй като нямам диск със софтуер към камерата), но записа е с лошо качество(забавен и накъсан). Опитах да използвам IEEE1394 порта (купих си кабел и го свързах компютърния IEEE1394) но нищо не излиза. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Какъв драйвер ми е необходим (в компютъра има инсталирани драйвери за самия порт IEEE1394)? В интернет не намерих нищо,едва ли не останах с впечатлението,че щом свържа камерата с кабела компютъра ще е открие автоматично(така ли е?).Казват,че качеството с тази връзка било като DVD.Какви програми за запис и обработка на записите ще ми препоръчате. A някой знае ли КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАБЕЛА IEEE1394,т.е как е свързан вътре(т.к. се съмнявам в моя)? Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
bubo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 10:36 Заглавие: |
|
|
За да свалиш запис от камерата през 1394 ти трябва софтуер за CAPTURE. Препоръчвам ти Ulead VideoStudio или Pinnacle Studio Plus.
С тяхна помощ може да свалиш записа, да го обработиш (може да добавяш или махаш епизоди, да добавяш различни ефекти) и после да го запишеш на двд диск.
Ако си с Windows XP може да използваш вградения Movie Maker |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:06 Заглавие: |
|
|
| Става с moviemaker от луиндолза. Разпознаването при мен на Сони камера стана автоматично, без драйвери и т.н. глупости. Луиндоза като забия камерата и сам ми предлага да подкара moviemaker-а. Качеството е далееече над USB. Виж да не ти е изключен FireWire-a. |
|
|
 |
kras1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:18 Заглавие: Благодаря за информацията! |
|
|
Благодаря за информацията. Проверих кабела по показаната схема и се оказа че е наред. Какво имате предвид - да не е изключен IEEE1394 порта?Мога ли от някъде да изтегля предложените програми? Проверих в контрол панела, че има инсталирани драйвери и че устройството работи нормално. На дисплея на камерата излиза 'DV' когато включа кабела, но от компютъра никаква реакция.
С Windows Movie Maker ми дава възможност за връзка само по USB (само за него има инсталиран драйвер,който намерих в интернет). Между другото в момента съм доста далеч от България, и единствения начин да намеря някаква информация(било то драйвери или програми) е чрез интернет. Чакам още съвети за което благодаря предварително. |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 11:10 Заглавие: |
|
|
Дръпни това:
http://store1.data.bg/dvpro/Pinnacle%20Studio%209.3/
и го инсталирай. Стартирай програмата и избери меню CAPTURE.
Щом ти излиза символ DV на камерата, значи от нея нямаш проблеми.
Провери дали IEEE1394 ти е активиран. |
|
|
 |
|