| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
я сложи и от двете страни!
виждал съм на маркови монитори да има феритчета и в двата края
oooooooffTOPIC: откъде ги "гребеш" тези феритчета? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:29 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | я сложи и от двете страни!
виждал съм на маркови монитори да има феритчета и в двата края
oooooooffTOPIC: откъде ги "гребеш" тези феритчета? |
Купих си само 5 парчета (стигнаха за едната страна само). Трябва пак да купувам.
Добре че си взех от там една визитка (бяха сложили на витрината една поставка пълна с визитки):
Магазин "Ивел-техник"
гр. Варна, ул. Хр. Попович 15
тел./факс:052/600-018; GSM: 0898/580-639; поща: it111 на abv точка bg
Работно време: понеделник-петък: 9:00-13:00; 14:00-18:30
За да не остане някой с грешно впечатление: Феритите, които купих от там не са онези, които могат да се видят на връзките по-горе. За да се сложат на кабела трябва да се чупят внимателно и да се лепят после. Ако някой знае къде има от онези фабрично "счупени", моля да каже. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 22:42 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | Пробвай с по-къс кабел. Опита ли под Windows, в смисъл да изключиш проблем с драйверите. |
Нямам Windows (няма достатъчно свободно време да се занимавам с него).
До сега във виртуален терминал (текстова конзола) не съм наблюдавал премигване. Въпреки, че и във виртуален терминал, и в X.org режима би трябвало да е еднакъв, усещам разлика (при превключване между виртуален терминал и X.org за кратко време виждам буквите от виртуалния терминал със зелен цвят на черен фон с много дребен шрифт в горната част от екрана - може би разликата в режимите е само дълбочината на цвета).
По-къс кабел = изгубено време + поне 20 лв (кабела 3m го купих от Технополис за 39 лв, защото никъде не намерих по-къс). _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 17:38 Заглавие: |
|
|
Намерих по-къс кабел (1,8 метра) за малко над 10 лв. Има два ферита - по един от двете страни.
Купих го от Конрад (052/600-424).
Откакто включих компютъра прекъсва вече два пъти (средно 1 път на 10 минути).
Явно проблемът е в монитора или видеокартата. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
georgie Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 18:33 Заглавие: |
|
|
Не чупи повече ферити,разглоби буксите феритите трябва да са цели. _________________ ХУБАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 19:08 Заглавие: |
|
|
| georgie написа: | | Не чупи повече ферити,разглоби буксите феритите трябва да са цели. |
Кабела е направен неразглобяем. А и кабелите с ферити предполагам, че ги правят с ферити от две части (не се занимават да ги нанизват):
http://www.roline-bg.com/pict/prod/11.05.1010_1.jpg
В една книга на Атанас Шишков пише да не се притесняваме като счупим феритната антена - можем да я залепим. Предполагам, че и тук важи същото.
Не знам дали има смисъл от още ферити - купих кабел с два ферита фабрично поставени и дължина 1,8 метра и няма подобрение. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 21:09 Заглавие: |
|
|
а премигва ли ако го зарежеш в биос примерно за по- дълго време? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 12:48 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | а премигва ли ако го зарежеш в биос примерно за по- дълго време? |
Пробвах да го държа в текстов режим 80х25 (в "BIOS"-а). Не забелязяах премихване (има малка вероятност да съм го пропуснал - ако точно в моментите когато не гледам монитора е станало...). Възможно е да не съм го чакал достатъчно.
Пробвах и във виртуален терминал как е (режим 1280х1024 зададен с параметри на ядрото "vga = 0x31A"). Не забелязах премигване (около половин час го наблюдавах). _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 13:48 Заглавие: |
|
|
Пробвах с "DefaultDepth 16", но не се оправи.
В конзолата ползвам сив шрифт на черен фон (с малко цвят). Може това да оказва влияние.
Замислям се за възможен бъг в X.org. _________________ Дешьлокавизатор - автматичен превод на шльокавица | Home teeth whitening | Teeth
Последната промяна е направена от vstoykov на Сря Яну 30, 2008 18:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 15:45 Заглавие: |
|
|
Да, може наистина да е проблем в XFree86. Ползвах го известно време и трябваше или да се примирявам с многото дребни проблеми или да прекарвам много време в опити да ги реша. Престанах да го ползвам като осъзнах, че от тях не ми остава време за същинска работа  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
|