|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 0:26 Заглавие: tv thomson bios |
|
|
| Zdraveite, tarsia softuer za televizor Thomson. Biosa e v 8 pin EEPROM v bin ili hex file, mislia, 4e e ot seriata 24xx. model: 20MG15ET, no moje i da ne e 1005 sa6tiat model. Blizkite do tozi nomer imat ednakav bios. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 1:04 Заглавие: Bios |
|
|
| 6to puskate takiva otgovori? Bios ima ne samo v komputrite, a i na mnogo drugi mesta. Tova tam v toia televizor moje da se kaje, 4e e sa6toto. Ima protsesor, koito 4ete ot van6en 4ip(pamet), v koiato e zapisana programata. tam se saxraniavat i dannite(kodovete za kanalite), menuto i vsiakakvi servizni danni. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 8:30 Заглавие: |
|
|
Уважаеми ЖИЧКАДЖИЯ, дядовците ни са казали,че не трябва в старо село нови порядки да се прекарват.Толкова ли е трудно да пишеш на кирилица.? _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 9:33 Заглавие: Re: Bios |
|
|
| ji4kajiata написа: | | ... koito 4ete ot van6en 4ip(pamet), v koiato e zapisana programata. |
Имаш ли представа какъв е обема на паметите от въпросната серия и каква програма може да се запише там?
А отговорите са такива - каквито са въпросите!
Собствените си представи ги остави за себе си и не се опитвай да ги налагаш, най-малкото защото са неверни. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 9:55 Заглавие: Re: Bios |
|
|
| ji4kajiata написа: | | 6to puskate takiva otgovori? Bios ima ne samo v komputrite, a i na mnogo drugi mesta. Tova tam v toia televizor moje da se kaje, 4e e sa6toto. Ima protsesor, koito 4ete ot van6en 4ip(pamet), v koiato e zapisana programata. tam se saxraniavat i dannite(kodovete za kanalite), menuto i vsiakakvi servizni danni. | може да си чул от някого за какво става въпрос но нещата изобщо не са така както си мислиш.Най малкото че "кодовете на програмите" не стоят в този "чип" който ти наричаш "БИОС" Прочети малко литература-най малкото да видиш как изглежда българската азбука  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 2:45 Заглавие: po temata |
|
|
!!! Pro4etete do kraia. Tam sa mai interesnite i to4ni dumi. !!! Taka li? I kade barkam ti ne6to ne razbira6. Kakto pi6e v gornite redove, kazax obrazno bios. Ne sam kazal 4e to4no tam stoi programata i ni6to drugo. Tam ima i mnogo drugi danni. To4no na tozi model tam se saxraniavat i mnogo drugi danni. tova ne e naprimer Kristal TV s vgradenata programa i pamet v protsesora si. Ako izka6 da znae6, sam pravil takav televizor i predi, i sme smeniali programata v tozi 4ip. televizorat raboti ve4e s godini. Taka, 4e vie davate samo niakakvi tapi i nesvarzani naduti otgovori, 4udia se za kakvo li pi6a tuk, slad kato pove4eto xoa sa takiva. Prosto se interesuvam dali niakoi ima programata na tozi model televizor, za koito sam popital po gore, ne da komantirate s kakav ezik pi6a, s kakvi bukvi i kak go pi6a. o6te malko 6te komantirante, 4e 6rifta e 14, a ne 15 i taka. Tapa rabota pravite, i naznam kakvo izkate da dokajete po toia tap na4in. v stariat ezik se nari4a6e programa v noviat tazi prorrama e bios. vie bednaga go sravniavate s dannite platki na pc. n e e sa6toto snam, ne e nujno da me podse6ta6. Osvan za 4etene ot protsesora tazi pamet se polzva i za saxraniavane na mnodo drugi danni. ne e kato biosa da 4ete postoianno, no moje da se kaje bois, za6toto e van6na i ne e vgradena v protsesora. kazvam bios za6toto mi triabva to4no tazi programa, koiato obslujva protsesora a ne drugite danni , koito sa saxraneni po kasno v 4ipa, v sledscie na rabotata. triava mi 4istata programa i tolkova. nai mrazia takiva otgovori. pitax za programa , narekox ia obrazno bios, i vednaga niakoi mi kazva, 4e ne se kazva taka. pak pod4ertavam obrazno ne to4no. i vtoroto pita6 edin vap[ros, niakoi vednaga ti kazva neznam za6to povtaria6, kato go ima i predi, mi az moje naprimer da ne izkam da mi otgovariat sa6tiote xora, koito komentirat po onaia tema, sa6to moje i na 4oveka, koito e povdignal temata da ne mu e priatno kam negovata tema nikoi da se vklu4va s li4ni vaprosi i da prekasva negoviat komentar. i treto pitam za programa nikaoi mi pi6e i komentira s kakav 6rioft pi6a i s kakvi bukvi, mi 6te si pi6a s kakvoto im e kef , a pak na nego ako ne mu e kef i ne moje da go 4ete da ne otgovaria, vmesto da se pravi na interesen i da se zaiajda. mi prosto ne go 4eti i ne otgovatiai be 4ovek kvo se pravi6 na interesen deba. i sled tova biax pisal po edna tema za edin predavatel. pi6em si nie s edin pi4, i niakoi vednaga se pravi na interesen i na xaker i zaklu4va temata mi kato ne mu e interesno da ne 4ete kvo prekasva razgovora mi s drugite xora. sory kao ima pravopisni gre6ki, no dokato go pisax ne gledax ekrana 6toto mnogo se iznervix ot takiva prostotii nha niakoi xora tuk, deto se praviat na mnogo interesni i na mnogo vajni. pak kazvam ne sam go obarkval kazax obrazno bios, i ne mi kiazvaitekakvo triabva da 4eta, az kakvoto mi e triabvalo sam go pro4el i tova ne e va6a rabota. 6tom pitam za programnata zna4i sam pretsenil, 4e niamam programa, a niamam tolkova vrema da i tarsia, i ako niakoi ia ima moga da ia zapi6a programiram i da opravia televizora. 6tom sam pretenil i sam se xvanal zna4i 6te go opravia. Programatora mi e varxy komputara. prosto naiamm programata, ama 6te pitam v niakoi serviz i 6te iz vzema, ima ot kade, prosto niamax vreme za tova, za tiva vi pitam vaz. S tova viu kazvam, 4e pak niama gre6ka v tova, koeto sam pisal. pisna mi ot teia tapi, naduti i nesvarzani otgovori, s koito niakoi xora tuk se praviat na interesni, i na xakeri, az 4eta drugite temi i ako pretsenia, 4e 6te pomogna davam otgovor, ama svarzan s temata, ako niamam tazi informatsia,za koiato pi6e potrebiteliat na foruma ne pi6a i taka. pak vi kazvam niama gre6ka, i 6te vi molia da poi6ete samo po temata. Ako niakoi ima programata ili znae ot kade da es iztegli, molia da pi6e, ako ne moje da dade informatsia po temata da ne pi6e, da ne se pravi. Niama fre6ki tobva e!!! pi6a tolkova 6toto mi pisna ot takiva prostotii po forumite. A i edin do pitam za sxema na predavatel, toi mi vika 4e imal, 4e bilo slojno da se napravi i niamalo da izlezne tolkova dobre, kato fabri4en. emi kato ima6 sxema uia prati. Az 6tom te pitam sam siguren, 4e 6te ia napravia, ako ne mojex da ia napravia, niama6e da te pitem, ili 6te piutem za gotov predavatel. Tolkova pradavateli sam pravil, 4e mi e pisnalo. kogato sxemata e stabilna raboti, sxemata bokluk si e bokluk. vika niama da ima6 texnika da ia nastroi6. Abe kvo te ebe teba az s kakvo 6te go nastroivam, az opt tebe izkam sxema a ne takav komentar, maikamu da eba. Az imam texnika za nstroika, ako tia ne stava ili e po slaba 6te vzema ot drug koito poznavam i znam, 4e ima takav mo6ten ostsiloskop i 6te mi dade da probvam na nego. Tova si e moia rabota na kakav ostsiliskop 6te nastroivam i taka na tatak.
Pi6a vi tozi tekst 6toto mi e pisnalo ve4e ot takiva raboti i otgovori. Aide prestante ve4e da se pravite. prosto pi6ete po temata, i kato ne razbirate niakoi, ili niamate dadenata informatsia, koiato 4ovekat izka ne pi6ete ni6to kvo se pravite
Тук никой няма да ти чете олигофреницата. Последно предупреждение.  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 9:41 Заглавие: |
|
|
| Айде успокой малко топката де, не се сърди, никой не е искал да те засегне, но е необходимо да се вслушваш в съветите на хората, пък били те и неправилни понякога. Както се казва в спора се ражда истината. А правилата на форума са за да се спазват, става въпрос за шрифт, кирилица и т.н. Все пак без правила ще настъпи хаос. А за отговора на твоя въпрос, ами понякога най-неочакваното мнение е най-полезно, не мислиш ли? Айде успокой се и посрещни новата 2006 щастливо и успешно! Същото го пожелавам на всички пишещи и четящи този чудесен форум! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 9:46 Заглавие: |
|
|
| Модераторите да изтрият по горния текст на олигофреница /нямах предвид Пампоров ,но той ме превари/и най добре да се банне този потребител ,защото в други форуми ,за доста по-малки провинения се прави това.Много либерални сме май тука! А на Жичкаджията ще кажа ,като се смята за толкова велик ,защо иска помощ от хората в този форум- да си ходи при баш майстори! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 10:48 Заглавие: Re: po temata |
|
|
| ji4kajiata написа: | !!! Pro4etete do kraia. Tam sa mai interesnite i to4ni dumi. !!! Taka li? I kade barkam ti ne6to ne razbira6. Kakto pi6e v gornite redove, kazax obrazno bios. Ne sam kazal 4e to4no tam stoi programata i ni6to drugo. Tam ima i mnogo drugi danni. To4no na tozi model tam se saxraniavat i mnogo drugi danni. tova ne e naprimer Kristal TV s vgradenata programa i pamet v protsesora si. Ako izka6 da znae6, sam pravil takav televizor i predi, i sme smeniali programata v tozi 4ip. televizorat raboti ve4e s godini. Taka, 4e vie davate samo niakakvi tapi i nesvarzani naduti otgovori, 4udia se za kakvo li pi6a tuk, slad kato pove4eto xoa sa takiva. Prosto se interesuvam dali niakoi ima programata na tozi model televizor, za koito sam popital po gore, ne da komantirate s kakav ezik pi6a, s kakvi bukvi i kak go pi6a. o6te malko 6te komantirante, 4e 6rifta e 14, a ne 15 i taka. Tapa rabota pravite, i naznam kakvo izkate da dokajete po toia tap na4in. v stariat ezik se nari4a6e programa v noviat tazi prorrama e bios. vie bednaga go sravniavate s dannite platki na pc. n e e sa6toto snam, ne e nujno da me podse6ta6. Osvan za 4etene ot protsesora tazi pamet se polzva i za saxraniavane na mnodo drugi danni. ne e kato biosa da 4ete postoianno, no moje da se kaje bois, za6toto e van6na i ne e vgradena v protsesora. kazvam bios za6toto mi triabva to4no tazi programa, koiato obslujva protsesora a ne drugite danni , koito sa saxraneni po kasno v 4ipa, v sledscie na rabotata. triava mi 4istata programa i tolkova. nai mrazia takiva otgovori. pitax za programa , narekox ia obrazno bios, i vednaga niakoi mi kazva, 4e ne se kazva taka. pak pod4ertavam obrazno ne to4no. i vtoroto pita6 edin vap[ros, niakoi vednaga ti kazva neznam za6to povtaria6, kato go ima i predi, mi az moje naprimer da ne izkam da mi otgovariat sa6tiote xora, koito komentirat po onaia tema, sa6to moje i na 4oveka, koito e povdignal temata da ne mu e priatno kam negovata tema nikoi da se vklu4va s li4ni vaprosi i da prekasva negoviat komentar. i treto pitam za programa nikaoi mi pi6e i komentira s kakav 6rioft pi6a i s kakvi bukvi, mi 6te si pi6a s kakvoto im e kef , a pak na nego ako ne mu e kef i ne moje da go 4ete da ne otgovaria, vmesto da se pravi na interesen i da se zaiajda. mi prosto ne go 4eti i ne otgovatiai be 4ovek kvo se pravi6 na interesen deba. i sled tova biax pisal po edna tema za edin predavatel. pi6em si nie s edin pi4, i niakoi vednaga se pravi na interesen i na xaker i zaklu4va temata mi kato ne mu e interesno da ne 4ete kvo prekasva razgovora mi s drugite xora. sory kao ima pravopisni gre6ki, no dokato go pisax ne gledax ekrana 6toto mnogo se iznervix ot takiva prostotii nha niakoi xora tuk, deto se praviat na mnogo interesni i na mnogo vajni. pak kazvam ne sam go obarkval kazax obrazno bios, i ne mi kiazvaitekakvo triabva da 4eta, az kakvoto mi e triabvalo sam go pro4el i tova ne e va6a rabota. 6tom pitam za programnata zna4i sam pretsenil, 4e niamam programa, a niamam tolkova vrema da i tarsia, i ako niakoi ia ima moga da ia zapi6a programiram i da opravia televizora. 6tom sam pretenil i sam se xvanal zna4i 6te go opravia. Programatora mi e varxy komputara. prosto naiamm programata, ama 6te pitam v niakoi serviz i 6te iz vzema, ima ot kade, prosto niamax vreme za tova, za tiva vi pitam vaz. S tova viu kazvam, 4e pak niama gre6ka v tova, koeto sam pisal. pisna mi ot teia tapi, naduti i nesvarzani otgovori, s koito niakoi xora tuk se praviat na interesni, i na xakeri, az 4eta drugite temi i ako pretsenia, 4e 6te pomogna davam otgovor, ama svarzan s temata, ako niamam tazi informatsia,za koiato pi6e potrebiteliat na foruma ne pi6a i taka. pak vi kazvam niama gre6ka, i 6te vi molia da poi6ete samo po temata. Ako niakoi ima programata ili znae ot kade da es iztegli, molia da pi6e, ako ne moje da dade informatsia po temata da ne pi6e, da ne se pravi. Niama fre6ki tobva e!!! pi6a tolkova 6toto mi pisna ot takiva prostotii po forumite. A i edin do pitam za sxema na predavatel, toi mi vika 4e imal, 4e bilo slojno da se napravi i niamalo da izlezne tolkova dobre, kato fabri4en. emi kato ima6 sxema uia prati. Az 6tom te pitam sam siguren, 4e 6te ia napravia, ako ne mojex da ia napravia, niama6e da te pitem, ili 6te piutem za gotov predavatel. Tolkova pradavateli sam pravil, 4e mi e pisnalo. kogato sxemata e stabilna raboti, sxemata bokluk si e bokluk. vika niama da ima6 texnika da ia nastroi6. Abe kvo te ebe teba az s kakvo 6te go nastroivam, az opt tebe izkam sxema a ne takav komentar, maikamu da eba. Az imam texnika za nstroika, ako tia ne stava ili e po slaba 6te vzema ot drug koito poznavam i znam, 4e ima takav mo6ten ostsiloskop i 6te mi dade da probvam na nego. Tova si e moia rabota na kakav ostsiliskop 6te nastroivam i taka na tatak.
Pi6a vi tozi tekst 6toto mi e pisnalo ve4e ot takiva raboti i otgovori. Aide prestante ve4e da se pravite. prosto pi6ete po temata, i kato ne razbirate niakoi, ili niamate dadenata informatsia, koiato 4ovekat izka ne pi6ete ni6to kvo se pravite |
Ако искаш помощ от този форум се съобразявай с правилата. Може да си редактираш поста. За всеки случай го съхраних. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|