|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 19:26 Заглавие: |
|
|
Aхамз
Да иначе аз имам един токоизправител, 0-30V 5А абе начи, мощните са два паралелно свързани KUY12 Tesla и не са заминали след многократни окъсявания, като се има в предвид че вместо предпазители съм сложил "жички" които не горят. Токоизправителя е двоен другото рамо е било със други ама все са се предавали, дори румънски 2N3055. Начи и то си беше със KUY12 но те се предадоха след продължителни опити за заваръчна дейност та нямах от тях и съм слагал само 3055 и горят лесно, ако няма бушон. Та ако имате KUY12 пробвайте с тях, мисля че ще свири и по-качествено.
А има и друго трафа ако е мощен и не "кляка" значително по-лесно ще горят каквито и да са, а пък ако имат по един резистор 0.1-0.3 ом в емитерните вери, още по-добре ще е.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 17, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
KUY12 също е страхотен транзистор.На времето незнайно по какъв повод и от къде във Варна се бяха появили по магазините,правихме най-различни неща с тях.Сега едва ли отнякъде могат да се намерят.Затова пък KD 502 и KD503 все още могат да се изровят от българските телевизори СОФИЯ21 и 31 или от старите майстори. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 15:38 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | По спомени е 20А ,150 вата,не 80 вата а 80 волта ,не е дарлингтон ,няма комплементарен/на времето чехите не направиха/ ,може да ползваш MJ15003 и комплементарния му MJ15004 -NPN/PNP .По добри са по мощност и пробивно напрежение-250вата и 140 волта. Успех! |
Значи този MJ15003 става за крайно стъпало така ли |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2006 17:09 Заглавие: |
|
|
Ами че той-MJ15003-най-често за усилватели се използва  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|