Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилвател ISP 2х25 serie 200 stereo - Звук има след 15 мин.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
КМЕ
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2006 19:11    Заглавие: Усилвател ISP 2х25 serie 200 stereo - Звук има след 15 мин. Отговорете с цитат

Та въпросния усилвател го имам отскоро, в началото си работеше добре, ама малко се повреди Smile Трябва да загрее 15 мин и чак тогава заработват колоните.Мерих изходите, логично няма никой в началото, като загрее има.Къде може да е проблема.Малко е труден за разглобяване та ми се ще да се насоча малко преди да го отварям.
Нито един от каналите не работи, просто в един момент и двата заработват.Ей така само време да мине.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 13:36    Заглавие: Re: Усилвател ISP 2х25 serie 200 stereo - Звук има след 15 м Отговорете с цитат

КМЕ написа:
Та въпросния усилвател го имам отскоро, в началото си работеше добре, ама малко се повреди Smile Трябва да загрее 15 мин и чак тогава заработват колоните.Мерих изходите, логично няма никой в началото, като загрее има.Къде може да е проблема.Малко е труден за разглобяване та ми се ще да се насоча малко преди да го отварям.
Нито един от каналите не работи, просто в един момент и двата заработват.Ей така само време да мине.
Благодаря предварително.

Имаш проблем със защитата на изхода,то е едно реле което включва след време изхода на усилватела с колоните за да се избегне преходните процеси в стапалото и да не се получава едно мунтене при включване на усилвателя.Някаде около релето имам една "дозина" електрплитни кондезаторчета,прожериги и наи добре ги смени,те са от порядака на <500мик фарада.Аре успех от мен,драсни после за положението Wink
KME
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 20:00    Заглавие: Лошо Отговорете с цитат

Лоша работа, отворих го , и успях да го поразглобя.За съжаление се оказа че явно е ремонтиран веднъж или повече пъти.Отляво на трансформатора има една схема на ,която е вързан превключвателя за изходите.На въпросната схема май всичко и е сменявано.Има 2 големи кондензатора по 4700 мф, и явно понеже е тесничко там и не са имали толкова малък като обем кондензатор ,са го изнесли отдясно на транформатора сложили са някакъв немски.Тея 2-та изглеждат читави.Едно съпротивление намерих ,което на практика си е заминало.Но освен него никакви видими последици.Има няколко по малки кондензатора, изглеждат наред , и няколко диода ,които са ок.Кондензаторите не са надути, но нямам подходящ уред да ги премеря,може да си е заминал някой.Има 2-3 по-малки тях направо ще ги сменя без да им се чудя,и съпротивлението ще оправя,пък дано се оправи.

Модерирано от RC
KME, един съвет - ако държиш на въпросния усилвател, то обърни се към сервиз. Ако ли пък много държиш да го разровиш, може да продължиш, но с познанията които демонстрираш силно се съмнявам, че резултата ще е положителен.
Темата ще се премести в друг раздел.
Върнете се в началото
КМЕ
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile така е , не разбирам от тия работи, но пък ми е интересно и затова питам.Но явно не му е тук мястото..... еми живи и здрави,ще потърся друго място ,където може би няма да ми преместят темата.Благодаря на момчето от предишния пост ,което все пак ми даде съвет,който се оказа добър.Кондензатор е бил,сега всичко си работи.
Върнете се в началото
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

КМЕ написа:
Smile така е , не разбирам от тия работи, но пък ми е интересно и затова питам.Но явно не му е тук мястото..... еми живи и здрави,ще потърся друго място ,където може би няма да ми преместят темата.Благодаря на момчето от предишния пост ,което все пак ми даде съвет,който се оказа добър.Кондензатор е бил,сега всичко си работи.

хехехех,Цецко се казвам,пия биричка със сламка Wink .
Сега се кефи на усилвател4ето Wink Razz Cool
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети