|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 18:05 Заглавие: |
|
|
От едно време имам WELER,от тези-със "саморегулиращите "човки.Тогава той беше чудото на техниката.С оригиналната човка изкара седем или осем години,като понякога не беше изключван с дни!После с триста зора от Радиозавода във Варна ми изкараха една човка,тя пъ за ниска температура.Откъде такъв припой,та се наложи на старата да свалям сензора и да го слагам на новата.Стана,ама не кара колкото оригиналната.Та мисълта ми беше,ако не стигат парите за оригинални консумативи,по-добре да не се купуват скупи неща.Сега в службата работя със SOLOMON или както там се пише-вече 8-10 години.ДОВОЛЕН СЪМ,ЧОВКИ ВСЯКАКВИ И СА ЕВТИНИ.Добри думи съм слушал и за българските с вграден терморегулатор.Колкото до индукционните-изобщо не коментирам.Това е поялник,който може да се ползва при тотална липса на нещо друго,с което може да се запоява.Зная,че много колеги сега щ е подскочат,ама това си е моето мнение и нищо не може да ме накара да си купя такъв поялник! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 20:37 Заглавие: |
|
|
Аз също не харесвам индукционните поялници, но да съм честен - наложи ми се да започвам с такъв и наистина станаха хубави спойки и то без старание. Но за мен това не е удобен поялник за работа. _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 21:09 Заглавие: |
|
|
За 35 години работа съм констатирал че един телевизионен сервиз трябва да има поне пет модела поялници.Имам две работни места и на двете имам по един индукционен чешки единия е 100вата а другия 75 вата купени от Чехия през през миналия век лято 1976г и до ден днешен работят може би съм употребил над 10км жица за човки. Имам 100ватов обикновен с човка дебела един см.Имам един 6 волтов Имам китайски по 3 лв които са постоянно включени през един диод и напреженито им пада до 170в и не прегряват.Имам и един купен 1990 за 150 лв регулируем .Сега вече и станция имам и с нея и поялник с дисплей.
Когато се налага да се смени в Голдстар вертикалната 1170 с обикновен поялник с тънка човка не може да се отпои радиатора и.Когато се сменя тунер за да се отпоят четирите крачета на тунера също трябва як поялник и тук индукционния влиза веднага в употреба. Така че зависи какво ще се запоява но всеки що годе уважаван сервиз трябва да разполага с най различни модели поялници. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Borko Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 21:37 Заглавие: |
|
|
| vladim написа: | | Ползвам SOLOMON SL20 С няколко модела човки вече 5 години никакъв проблем ех взех го тогава за 160 лв |
Къде могат да се купят (в София) скосени човки за такъв поялник |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 19:56 Заглавие: Поялника ли...? Че то е толкоз важно...:))) |
|
|
Здравейте ! Аз не си изкарвам хляба с поялник в ръка,но от малък помня колко болеше когато докопах поялника на баща ми (100 вата -100 % стара генерация).Още тогава разбрах,че всяка работа си иска майстора,но и покрай него и съответният инструмент(поялник).И понеже се отвори реч за това искам да подкрепя г-н Коцев - всеки поялник си тежи на мястото и трябва да се разполага поне с 2-3 поялника,та били те индукционни,терморегулируеми и т.н.Лично аз ползвам един червен (нищо общо с политическата сцена у нас) 75 ватов,чешки индукционен с лампичка отпред,закупен от "Квазер електроник" за 35-40 лева както Сашо каза.Един 20 вата,един 30 вата и два 40 ватови на тайванската "Pro's Kit"(добро качество за добри пари) закупени от "Млад техник" в нашия град.Един 100 ватов обикновен за груб демонтаж и ламаринени радиатори(на баща ми )) ) и една китайска поялна станция с поялник 15 вата и духалка от "Адмирал груп" за 280 лева.Общо 7 (седем) броя.И вярвайте ми - всички ги използвам.Та приказката е за това,че щом това е един от най-използваните инструменти ,нека поне да е добър и удобен, а за тези от Вас за които е ежедневие просто е задължително.
И за да не пиша в друга тема нека използвам случая да Ви честитя Новата 2006 година,като на всички Ви пожелая от все сърце крепко здраве,щастие и късмет,много работа и усмихнати и доволни клиенти ! Нека новата година донесе и по-добра запояваща техника на тези,който имат нужда от такава. Това последното в кръга на майтапа,но съвсем отговорно - това е един от най-добрите форуми в нашето интернет пространство,събрал опита и мъдростта на стотици хора с разностранни интереси и познания !
С уважение : Любомир Иванов
ПП Нямам нищо роднинско с един от бившите управители на БНБ ,чиито подпис се мъдреше на едни наши банкнотки .
Последната промяна е направена от soundMAN на Чет Яну 05, 2006 13:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 12:32 Заглавие: |
|
|
На 100% съм съгласен с теб...едно нещо за да стане добро, освен желание са нужни и добри инструменти. _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
SNT Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 13:26 Заглавие: |
|
|
| Вземи си Weller Това нещо се купува един път от 15 г го ползвам без проблеми по 16 часа дневно е включен |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 22:17 Заглавие: |
|
|
| Хм е аз пък си карам с търновски поялник 40 W / 24 V закупен лятото 2002 г за 4лв от много евтин магазин. Та сега още си работи (дори в момента) ако не греша човката е 3та подред, плоска е, стува под 1лв. Това е смешно като цена и консуматива ама като се сложи и траф във цената тя не толкова малка а и поялника си е стабилен, прав променлив ток, няма грешка дори и 28 В не го изгориха, вярно че загрява тогава доста отива към 50 W.Евтино ама въобще не могат китайските да се мерят с него. С часове на ред работи по цял ден, проблеми няма. Яд ме е че не си взех няколко тогава, но като си помисля скоро няма да се повреди. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 23:34 Заглавие: |
|
|
Тук в магазина на Пасат човките за китайските поялници са по 30 стотинки и ги вземам със шепи.Дори миналата седмица си купих за 3.5лв китайски на който взех само човката защото тя е куха вътре и си я поставих на моя регулируемия който си бях купил преди десетина години за 150лв.защото за него има човка но е 9лв. Та с 3.50лв си поднових регулируемия и сега и той е на линия.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
tvservis Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 10:31 Заглавие: ПОЯЛНИК |
|
|
Най-добри са поялниците на Маргарит Серафимов-тип ВЕЛЕР, регулируеми 60 Вт. Аз лично го ползвам 8години и съм много доволен.
ТЕЛ.0888920712 _________________ ТО ДЕТЕТО ГО РАЗВАЛИ!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|