| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 21:25 Заглавие: TV Philips 26CS4895/10R проблем със захранването. |
|
|
При пускане захранването влиза в защитен режим. След проверка установих, че прехвърлящите кондензатори към високоговорителите са дали накъсо и ги подмених. Захранването отново не се запусна Установих че филтриращия кондензатор след дросела на 141 волта също е дал накъсо и го подмених. Пуснах телевизора с товар крушка във веригата на 141 волта и вместо 141 измерих 300 волта. Проверих кондензаторите във веригата на оптрона и подмених С2174, намалил капацитета си наполовина. След замяната захранването отново тръгва от 300 В но след 5-10 секунди постепенно намалява и се стабилизира на 141В. Проверих всички активни и пасивни елементи но нищо. Моля дайте идеи. Прикачил съм схемата на захранването за ваше улеснение. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:21 Заглавие: |
|
|
300V при закачена крушка за товар трябва да те ослепи не че ще изгори но аз на бих я държал 5-10 сек. това е достатачно много време да ти укъси пак някой кондензатор пусни го през лампа на местото на предпазителя поне ще ти дойдат напреженията в норма после работи за намалянето им  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:24 Заглавие: |
|
|
Съжалявам че схемата не се е прикачила и с това ви затруднявам, шасито е К40. Измерванията ми са верни, и кондензатора за тези 5-10 секунди се опитва да загрее но устисква. Сложил съм 200 волтов. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:27 Заглавие: |
|
|
| Добри написа: | | Съжалявам че схемата не се е прикачила и с това ви затруднявам, шасито е К40. Измерванията ми са верни, и кондензатора за тези 5-10 секунди се опитва да загрее но устисква. Сложил съм 200 волтов. |
че е загрял е загрял но дали другите конден. са устискали предполагам че не си разкачил всички вериги преди това _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:36 Заглавие: |
|
|
Всички вторични вериги са разкачени,освен товара на 141 волта-крушка. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:41 Заглавие: |
|
|
тогва нищо не ти пречи да си сложиш лампа на местото на предпазителя докато видиш веригата за регулиране на вторичните напрежения най вероятно си следят от140v _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
Следят и 140 и 33 волта, но не мога да разбера дали информацията от вторичната страна през оптрона е грешна в пъвия момент или генератора в първичната стра не генерира правилно. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:59 Заглавие: |
|
|
ако излъжаш оптрона ще разбереш има теми по този проблем
виж какво се подава на оптрона когато работи нормално подай му същото и тогава мери
колега това с кой чип е в захранването и кондензаторите в първичната част може да са  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 23:40 Заглавие: |
|
|
| Подобна ситуация преди време.Де що е по захранването се мери след отпояване .При мене беше нискоомен резистор във верига изправител на вторично към оптрона.схемата я има в фаилообменника |
|
|
 |
|