| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
good Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 12:15 Заглавие: Пасивен филтър |
|
|
| Търся схема на пасивен филтър за subwoofer тоест искам да си правя subwoofer за автомобила и ми трябва някакъв филтър които да не се захранва с средна точка тоест +- и маса. Защтото не ми е ясно от каде ще жзема такожа захранване в автомобил, ако има някакав начин да стане това моля да ми кажете |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2004 22:34 Заглавие: |
|
|
Можеш ли да формулираш по ясно въпроса си?  |
|
|
 |
good Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2004 16:21 Заглавие: |
|
|
| Alex01 значи трябжа ми някакъв филтър за subwoofer но ми трябва за автомобила ми ако имаш схема на такъв прати ми я плс. ето ти e-mail: [email protected] |
|
|
 |
ka6pirovski Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:19 Заглавие: . |
|
|
според мен не е много желателно да слагаш какавто и да е филтер . аз лично за мене си бих направил следното : да разбера на дадения лофер каква му е чистотната лента и да съобраза с нея какъв филтер да сложа . има и друг вариант готови има на всякаде но ако мислиш да си купуваш бих ти препоръчал да отидеш в някой магазин на WISATON там има и да се консолтираш с човека там на пиротска има един.... успех...... _________________ "Не е важно дали падаме, важно е да ставаме след като сме паднали" |
|
|
 |
joro101 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 0:13 Заглавие: |
|
|
Оразмеряването на пасивните филтри, кутията и фазоинвертора става много лесно с програмата winspeakerz, но е добре да имаш пълната версия на която аз все оште не мога да открия.
Последната промяна е направена от joro101 на Съб Авг 21, 2004 0:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 7:03 Заглавие: |
|
|
Филтрите за субуофер се избират според ВГ който имаш (виж какво е написал "Кашпировски"),а аз лично предпочитам активните филтри.При тях се избягва навиването на (тел)бобина и напасване на кондензатори,а е и по евтино.Разгледай този сайт :http://www.bluesmobil.com
Опитай в Google.com - car subwoofer , има много предложения. |
|
|
 |
joro101 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 9:46 Заглавие: |
|
|
Темата не е формулирана ясно озаглавена е ''пасивни филтри'' а се говори за активни.
Последната промяна е направена от joro101 на Съб Авг 21, 2004 1:06; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
DrmR Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 10:25 Заглавие: |
|
|
стига ти ме уби
как може активен филтър да не става за големи мощности
нали се намира преди крайното стъпало
това се едно да кажеш, че еквавайзер да не става за големи мощности
а иначе за оразмеряване на пасивен филтер е грешно да се мисли, че се интересува само активнито съпротивление
интересува те цялостния response на говорителя, за по неточни резултати се интересуваме от импеданса на говорителя. |
|
|
 |
joro101 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 21, 2004 0:52 Заглавие: |
|
|
| Признавам прав си човече, но помислих че някои е решил да прави активен филтър след крайното стъпало |
|
|
 |
|