| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 10:40 Заглавие: |
|
|
| Сигурно го е пипнал по ерогенните зони:)))Има и генератори с ротори на късо но магнитопровода е от доста по различен материал отколкото на мрежовите асинхронни електродвигатели,а за да няма спорове мисля че е много лесно съществуващия мотор да се развърти свързан към котлон и да се помери малко... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 15:57 Заглавие: |
|
|
Сигурно са прочели някъде, че АД може от двигателен да премине в генераторен режим, но не са прочели докрай..... как става това преминаване.  _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 16:46 Заглавие: |
|
|
| Като в роторния пакет някои от пластините са намагнитени за самовъзбуждане а след това намотките на късо играят тази роля,но са малко по различно сложени |
|
|
 |
Фори Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 21:19 Заглавие: |
|
|
Та на въпросите конкретно:
1 Става ли асинхронен двигател като генератор?
Да става! Който не вярва да пробва!
2 Става ли асинхронен двигател 2,2кв да се развърти с двигател от балканче?
Не, не става! Мощноста му е малка. За да захраниш АД с 1,8кв ти трябват 5х1,8=9кв. Не преувеличавам, просто пусковият ток на АДто е страшно голям, знам го от опит.
( Тези отговори не съм ги чел, а са ми минали през ръцете. С теорията Вие се оправяйте ) |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 21:35 Заглавие: генератор |
|
|
Явно някои са по вещи с ерогенните зони........
Модерирано от RC
Ariel, ако имаш нещо да кажеш по темата (освен това което вече писа) - направи го, но не по този начин. _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
ЕхСпопмен Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 8:19 Заглавие: Re: генератор |
|
|
| За да направите локален асинхронен генератор (без да е подвързан към към мрежа) трябва да усигурите условия за поява и подържане на магнитно поле. Това става с включване на кондензатори към статорните намотки. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 10:31 Заглавие: Re: генератор |
|
|
| ЕхСпопмен написа: | | За да направите локален асинхронен генератор (без да е подвързан към към мрежа) трябва да усигурите условия за поява и подържане на магнитно поле. Това става с включване на кондензатори към статорните намотки. | .
Който е виждал механичните характеристики на синхронната и асинхронната машина, ще му стане ясно защо не се предпочита реализиране на Асинхронни генератори. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Ariel Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 13:57 Заглавие: ГЕНЕРАТОР |
|
|
Съзирам лек полъх на дискриминация; та а з само отвърнах на закачката със закачка. Ако някой се е докачил- sorry- що се отнася до генератора , ако на някой наистина му се случи да не се възбуди генератора и има нужда от помощ/практическа/ ще я има! И не ме тълкувайте погрешно,защото прозвуча малко двусмислено. _________________ Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъха ни! |
|
|
 |
|