Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за KFC CB6736SL Тясна картина
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 10:35    Заглавие: Помощ за KFC CB6736SL Тясна картина Отговорете с цитат

Не му записах марката и модела но питането ми е принципно и май няма да се наложи.
значи мониторът дойде с гръмнал транзистор за високото - смених транзистора и монитора тръгна за няколко секунди и пак изтряска, оказа се окъсил кондинзатор 2.2 нано на 630 волта от тия сухите големите (сигурно си имат име ама... Embarassed ) и покрай него 2 съпротивления от по 1 и 0.1 ом смених въпросния кондензатор, но с тия малките дето са с големина колкото малко хапче 2.2н на 2кВ сега като пусна монитора без сигнал работи добре вторичните напреженията са в норма (както ги пише на платката) но като му подам сигнал и трябва да светне не светва - напреженията падат примерно 80В става 66В, 55В става 35В и т.н. и в същото време се чува едно отчетливо цъкане около няколко пъти в секунда. ТХО-то си бръмчи нормално, усеща се наелектризиране на кинескопа и въобще сичко както си трябва единствено ми прави впечатление че отоплението на кинескопа маи не сработва, пробвах даже и на тъмно да видя дали няма поне малко да светне но не и явно там е проблема. проверих цокъла - добре е запоен няма студени спойки.
та питанията са ми следните :
1 каква е разликата между оригиналния кондензатор и този които аз съм сложил и дали може от това да прави проблем.
2. Може ли това да се делжи на друг кондензатор които да закъсява отвреме на време и от там да идва това зъкане което чувам или то идва от захранването в следствие на претоварване(заради което ми падат и напреженията).
3. Защо не пали подгряването на кинескопа предполагам то се захранва от ТХО-то което от своя страна се чува да бръмчи има разни напрежения по него и в общи линии мисля да работи но дали.

Приемам всякакви мнения благодаря предварително.

Последната промяна е направена от miro_m на Вто Яну 10, 2006 16:34; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zxcr
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
1 каква е разликата между оригиналния кондензатор и този които аз съм сложил и дали може от това да прави проблем.

В материала от който е направен.
Цитат:
2. Може ли това да се делжи на друг кондензатор които да закъсява отвреме на време и от там да идва това зъкане което чувам или то идва от захранването в следствие на претоварване(заради което ми падат и напреженията).

Да.Даже и от ТХО, студена спойка и т.н.
Цитат:
3. Защо не пали подгряването на кинескопа предполагам то се захранва от ТХО-то което от своя страна се чува да бръмчи има разни напрежения по него и в общи линии мисля да работи но дали.

Не си написал имаш ли напрежение на изводите за отопление на кинескопа?
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

В повечето монитори отоплението е с постояно напрежение и го взимат от захранването, не от ТХО-то.
Върнете се в началото
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

къде да меря напрежението на отоплението на кинескопа? Embarassed
От ТХО-то има два кабела които влизат директно в цокъла за кинескопа те имат ли нещо общо с отоплението ?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 05, 2006 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_m написа:
От ТХО-то има два кабела които влизат директно в цокъла за кинескопа те имат ли нещо общо с отоплението ?

miro_m, занеси го по-добре на сервиз.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_m написа:

Не . Нямат нищо общо ! Отоплението най-често се подава от захранването . Там на вторичните на изхода за 6,3 волта (толкова е нормално да бъде) има кондензатор електролитен който го филтрира ...Провери да не е пресъхнал най-добре чрез замяна !
А отоплението се мери на платката на кинескопа и най често е означено с H . Хайде успех ! Smile
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2006 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Моя грешка, транзистора за високото които бях сложил е пробит между база и емитер затова не е светкал сега го смених с здрав BU2508 без диод и тръгна но искам да попитам още нещо.
Преди време е ремонтиран и след ремонта е останал с тясна картина (горе долу на половината от широчината) сега пак е така доколкото разбрах нещо е сменяно но не с това което е трябвало и затова е станало така но незнам от кой точно елемент зависи тази разгъвка (предполагах да е от транзистора но май не е от него преди беше с BU2520)
Мониторът е KFC cb6736sl ако няко има и схема ще е е добре
Върнете се в началото
Zmeika
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2006 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Работи ли регулировката на хоризонталния размер ?
Напрежението В+ нормално ли е ?
Запой един кондензатор 2,2 nF/ 1,6-2,2 KV паралелно на крайния транзистор на ХО и кажи резултата Question
Пожелавам ти успех!
miro_m
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Регулировката работи даже и един тремир имаше вътре въртях и него но пак максималното е 1/2 от екрана. В+ не съм го мерил ще го премеря и ще кажа колко е ще пробвам и с кондензатора но ще е довечера.
Върнете се в началото
Emil Evtimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 16:58    Заглавие: Отговорете с цитат

miro_m,направо вземи и смени кондензатора на 1.6 или 2 KV .Нямам схема и затова не мога да ти кажа точно какъв е . Няколко нанофарада е и се намира около ТХОто , по-точно около ключовия ТХО т-тор .Керамичен е и регулира хоризонталния размер .Увеличиш ли му капацитета и хоризонталния размер се увеличава ...Хайде успех .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети