| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:54 Заглавие: Микровълнова + метал. |
|
|
Здравейте, имам микровълнова печка LG, комбинирана с грил и конвекция. При използване на конвекцията, трябва да се постави една ниска метална скаричка под съда, за да може да се движи въздуха. В същото време конвекцията може да се комбинира с микровълнова. Знам, че метални предмети не бива да се поставят в микровълновата. Не знам, има ли проблем с тази скара? Но пък щом LG са преценили?
Другата версия която съм чувал е, че метални предмети може да се поставят в микровълнова, стига да не се опират в стените. Разбира се, храната, не бива да е в тях. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valentin_caria Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 13:19 Заглавие: микровълнова плюс метал |
|
|
Абсолютно неуместно,иначе майстор. Поставката се ползва само с
грил .В инструкцията на печката трябва да има таблица и да е написано.Ако имаш излишни пари за ремонт пробвай.........? |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
| Разбира се, че може да се слага метал, стига фурната да е направена с необходимите защити за това. Мойта е Мулинекс и има метална тавичка за печене на пици. Енергията се концентрира в тавичката и по този начин се изпича отдолу. В упътването са дадени разни трикове, между които и този: когато подгрявате вода, за да не изкипи изведнаж, в чашата се поставя метална лъжичка. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 17:33 Заглавие: |
|
|
Могат да се поставят метални предмети,които,грубо казано НЕ ТРЯБВА ДА ОБРАЗУВАТ ЗАТВОРЕН КОНТУР-т.е. да не се получава намотка на късо.Точно такава намотка е златния пръстен по ръба на чашата или чинията,който скапва М В фурни.Ако се постави пластмасова или стъклена тавичка с метален обръч по стената,фърната ще се скапе,но ако цялата тавичка е метална-не.Във всеки случай обаче е добре да се пита някой от сервизите,посочени в гаранционната карта! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
| Аз имам един Самсуняк с грил който ще направи 10 години откакто го купих.Понеже някога нямаше дуралексови и аркопалови чинии и сервизи съм му слагал обикновени порцеланови.Разликата е че чинията се нагрява неравномерно и ако има позлатена линия отстрани светка като бенгалски огън(линията де) първия път и след това си работи нормално.Имам и такава телена стойка за грила и съм я използвал в комбиниран режим(грил100%+микровълни макс40%) и до сега не е изгоряла.Печката отдава в камерата 650 вата. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 19:22 Заглавие: |
|
|
Ако евентуално във фурната се постави метален предмет, то той не трябва да бъде изолеран а да контактува по някакъв начин с електрода в дъното на фурната. Така самият предмет става електрод и не пречи. _________________ home studio |
|
|
 |
nebelservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 11:25 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Разбира се, че може да се слага метал, стига фурната да е направена с необходимите защити за това. Мойта е Мулинекс и има метална тавичка за печене на пици. Енергията се концентрира в тавичката и по този начин се изпича отдолу. В упътването са дадени разни трикове, между които и този: когато подгрявате вода, за да не изкипи изведнаж, в чашата се поставя метална лъжичка. |
Водата изкипява изведнъж, защото се прегрява (нагрява се над температурата си на кипене в целия си обем ) а няма естествения градиент когато се сложи на котлона и температурата долу е по-висока.
В металите независимо от формата им се индуцират еклектродвижещи напрежения и протичат токове, които ги загряват и стапят ( по-тънките де, затова на чиниите с инкрустация ефекта е еднократен)
Много готин ефект става когато сложите някой компакт диск в печката. ( Да не набутате някои лицензиран, че отиде лиценза ) Алуминиевата или каквато е там подложка се пали много красиво
А за лъжицата в чашата: хем водата я охлажда, хем се появява някакъв градиент и мехурчетата пари се появяват първо около нея. _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
Да, за водата знам. Ако е дестилирана и няма примеси около които да се образуват мехурчета, то тя може да се "прегрее". Т.е. да достигне температури над 100 градуса, без да заври. От там нататък е като бомба със закъснител. Например ако я размърдаш или пуснеш вътре лъжица, тя експлоадира. Т.е. завира изведнъж, в целия си обем, но прилича повече на експлозия.
За металите не получих еднозначен отговор от темата. Според мен е безопасно, стига обектите да са обли, за да не се получава искрене (при което се отделя озон). И разбира се да има храна във печката, която да абсорбира енергията. Но все пак не съм убеден.
Това е интересно - микровълнова печка с метално рафтче.
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2006 22:04 Заглавие: |
|
|
| бърз начин за печалба - слагате сапун в микровълновата. |
|
|
 |