Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване от PC
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 22:06    Заглавие: Захранване от PC Отговорете с цитат

Здравейте,
Тази тема може и да сте я дъвкали но аз не я намерих в сърча така че извинете ме но моля помогнете.Та въпроса ми е кое с кое трябва да свържа за да го пусна да бачка тва чудо щото ми трябват 12 волта за едно усилвателче тука Very Happy Бях чел нейде си, че нещо с нещо се свързвали за да тръгне нещо като ремотето на усилвателите ама като не се сещам какво беше.Моля помогнете.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron, "според зависи" от захранването! Ако е все пак ATX, то
Цитат:
сърча
дава и този резултат:
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=11786&highlight=atx&topicshow=Стартиране%20на%20ATX%20захранване%20без%20дъно
Между другото ползването на такова захранване ( при това и 12 В ) за аудио цели - едва ли е най-подходящия избор, но това само по между другото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 22:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Има тука на него една как да го анрека "легенда" и пи6е зеления кабел дет по принцип отива в дъното се нарича "PS-ON" и под него пише REMOTE тва ми става ясно че там тряя да подам някво напрежение ама от кое кабелче??? Щото всяко е различно напрежение има едни самнителни оранжеви (+3.3В) и кафяв на него пише "PW-OK" и под него P.G. няям си и на идея кое трябва да свържа с зеления(remote). Дайте идея Very Happy
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2006 22:44    Заглавие: Отговорете с цитат

зелен свързваш със черен.
Черния е маса.
няма значение кой черен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron, не мога да разбера защо като питаш - не четеш?
Ето ти един цитат от линка който ти бях дал:
vladimir_ki4ev написа:
зелено кабелче на маса /черно/ ....

Дано написаното от bobykafe да ти е достатъчно ясно.

PS-ON - Power Supply ON
PW-OK (P.G.) - Power OK (Power Good)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми идеята ми е следната имам СЕГА В КОлатА 1 правен усилвател мостово на тда7294 сас захранване +/- 35вОлтА И ТЪй като ЩЕ гО мАХам отТАм(щЕ СлаГАм ДРуГ КУпЕШКи) и тОЯ дА мОга СлЕд малКО ПРоМЯНа (Ще Го правя СтЕРео вариАнТ нА 2хколКОто изкаРа:) И ми трЯбва оТнякъДЕ да мУ ПОдаМ нуЖнитЕ 12 ВоЛТА А И Без ТоВА ми сЕ намИра едно реЗЕРВНо ЧисТО НОво зАХРАнвАНе От ПЦ нА 250ваТА и да го рЪчНа в КУтияТА нА амПА И ДА куПУВАм гоРОвитЕли и дА сИ Правя кефа Very Happy

И извинете за писането тва от една програмка Smile))
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Е добре за жичките ше се оправя (примерно:) А тука на захранването пише че на 250вата на 12волта вади 10А нали ще ми стигнат за стерео варианта??Аз мисля че няма да има проблеми а?И друго значи зеления с черния за да тръгне;а на жълтата (+12в) пускам на входния + на захранването а - откъде пак от някой черен кабел ли????И аз едва ся виждам кви са яки ждиждавки тия захранвания Laughing имали и +/- 12 волта ко искаш пойче Smile))За някой 25 ватов усилвател тамън Smile)) И последен въпрос (малко омешвам темата) ама нали няма да има проблем ако свържа дискмен към входовете на усилвателите щото сигнала си е слаб а няма предусилвател дали изобщо ще свирне??? щот сега в колата както е взима сигнал от задната линия директно от колоната Smile
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron, много калпава програмка!
Имай едно наум, че това дето е "минус" по PC захранванията е слабичко.
Дискусията ще продължи на друго място.
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

И като е слабинко какво ще се случи smoke machine Very Happy а Question
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron написа:
И като е слабинко какво ще се случи smoke machine Very Happy а Question

И какво искаш да кажеш с това, че нещо не схванах?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети