| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 9:30 Заглавие: За часовника на Сименс М55 |
|
|
Спорна Година на всички във форума! Бъдете живи и здрави! Сега на въпроса.Ползвам Сименс М55 на който много му изостава часовника. На ден с около две-три минути.Възможно ли е това да е софтуерен проблем и може ли да се оправи някак? _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2006 22:03 Заглавие: |
|
|
| Спорна и на теб,ако Мката е до 10 та версия можеш да я флашнеш с по-висока версия,ако енад 10 та трябва да режеш тест поинт.Смени за начало кварца на 32Кхц.Ако сименса е в гаранция едва ще ти я уважат за този проблем. |
|
|
 |
niky_ecc Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 8:16 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите колега! Не е гаранционна и най-вероятно да не я пипам заради часовника.Проблема се получи след ремонт.Повредата беше следната:при включване на телефона за момент светва екрана и след това изгасва и издава звук като от зумер.Казаха ми че е пукнат процесор и за 25 лв. ми го оправиха. От тогава е проблема с часовника.Преди ремонта я ползваше сина и той каза че е работил точно. Не ми се дават повече пари за нея. Ще работи и така макар че е неудобно понякога но като си я знам няма проблем. _________________ Това информацията е голяма работа! УБЕДЕН СЪМ!!! |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 22:11 Заглавие: |
|
|
или некадърно рязане на тестпойнт (преди фулфлаш) при което рязане засегнат елемент във веригата на 32kHz кварца или некадърно сменен процесор (бтв върнаха ли ти старият процесор ??) може да е и от неизмита кофти паста за спояване. |
|
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 22:27 Заглавие: |
|
|
| Колегата е прав едва ли ти е сменен процесора,евентулно е издухан с топьл вьздух и ако се е наложило е префлашен.90% от тези смени са неуспешни едва ли си от 10-те щастливи.Ако искаш да си наясно внимателно разглоби телефона и разгледаи чиповете под клавиатурата и елементите,гледаи за изместен смд елемент или за следи от паста. |
|
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 1:56 Заглавие: |
|
|
Напротив , зависи кой и как сменя BGA , сменя си се всичко ..залепени чипове (underfill , glued ...) пласмасови конектори , всякви голи CSP-та дори LGA .Въпрос на опит и техника .
На мен ми 'мирише' на прецакано кондензаторче близо до кварца - при рязане на тестпойнт. |
|
|
 |
detelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 2:03 Заглавие: |
|
|
| просто бих отговорил че в наи добрия случаи е кварца на часовника |
|