| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 20:04 Заглавие: Стерео звук от моно TV ? |
|
|
Един приятел свързал старото TV(5-6годишно,моно звук) към долби съраунд система чрез евро-скарт преходник и получил осезателен стерео ефект.!?!?Дали TV-то има стерео декодер,или съраунд системата симулира пространствен ефект от едноканален звук?Ще съм ви благодарен за мненията и отговорите! _________________ [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 20:30 Заглавие: Re: Стерео звук от моно TV ? |
|
|
| Kacho написа: | | получил осезателен стерео ефект.!?!? |
Интересно определение. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 20:45 Заглавие: Re: Стерео звук от моно TV ? |
|
|
| каква е марката на телевизора? модел? |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 21:59 Заглавие: Re: Стерео звук от моно TV ? |
|
|
| Kacho написа: | | Един приятел свързал старото TV(5-6годишно,моно звук) към долби съраунд система чрез евро-скарт преходник и получил осезателен стерео ефект.!?!?Дали TV-то има стерео декодер,или съраунд системата симулира пространствен ефект от едноканален звук?Ще съм ви благодарен за мненията и отговорите! |
в най добрия случай е симулация в най лошия просто един канал се чува от 2 тонклони |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 9:00 Заглавие: |
|
|
Това навсякъде се знае, че е псевдостереоефект, но във всяко отношение е по приемливо от моното. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:27 Заглавие: |
|
|
В къщи съм съсъ система съраун пролоджик и от два канала (стаерео) прави 4+1 забележителен звук със много добри ефекти на озвучаването.Така че в случея всичко го прави процесора но все пак е изкуствено-дори няма стерео _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 13:20 Заглавие: |
|
|
Ами свали един стереодекодер от някой стар "Grundig" закачи си го за междинната и готово.Преди три години се бях амбицирал да правя стереодекодер,приставка за монотелевозори,на базата на TDA9820,TDA9840 ,управляван с малко PIC-че,но огромен проблем се оказаха филтрите на 5.74 MHz."Murata" продаваха минимум 6000 броя на скромната сума от $2000 и проекта пропадна,но прототипа проработи.Инсталирал го бях на "Електрон 382",когато влезеше клиент и чуеше MTV на електрончето очите му ставаха като паници  |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 10:10 Заглавие: |
|
|
Интересува ме такова нещо. Имаш ли платки все още? Мисля, че мога да намеря някой и друг 5.74.
МастерКИТ /Украйна/ има такъв кит, само че той е и с NICAM декодиране - интересува ме подобно нещо, с цифров изход /да ползвм външен ЦАП/
Или е по-добре да си намеря платка-декодер??? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 11:10 Заглавие: |
|
|
| TDA9820 е двоен превключваем FM детектор ,обработва двата канала 5.5 и 5.74 MHz до НЧ сигнал.TDA9840 си е чист никам стереодекодер,след нея имаш ляв и десен звуков канал.Неудобството в случая е,че тя е I2С управляема,нейната сестричка TDA9845 е "ръчно" управляема обаче май никога не е произвеждана,всичките ми опити да я намеря пропаднаха,а 9840 я има и е 5-6 лева.Затова се налага използването на PIC процесор,който я пуска ,настройва и я следи-индицира стерео програма,моно програма,дуал и превключването му от 1 и2 .Лошото в случая е,че сорса на пика ми беше написан от приятел(аз не съм много светнат там),който отдавна е някъде на запад.Ако можеш да си напишеш процесора,платката не е никакъв проблем.Схемите са много елегантни външните елементи са 5-6,няма кръгове и бобини.Ако ще я слагаш на телевизор който ползва серия контролери на "PHILIPS"-PCA**** доколкото си спомням на контролера се казва с диод,че има стереодекодер и той си я намира и управлява сам,но не съм сигурен забравил съм вече..... може би по добре е да ползваш готов модул от стар телевизор...... |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:50 Заглавие: |
|
|
| Има 1 схема тда3810 мисля че така беше тя прави псевдостерео от моно и 3Д от стерео сигнали . Управлява се лесно и не е скъпа на времето щах да си правя София31 стерео но после взех друг ТВ и стерео видео и се отказах от идеята . Но ти можеш да пробваш ! |
|
|
 |
|