| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 9:51 Заглавие: LG NR CB-14F80 шаси 6BZ190-27 схема |
|
|
Процесора е ST6387B1/FL1.Проблема ми е че като го пусна да избира не спира на програмите но и тези дето избира са много лоши картината е крива и не се запомнят програмите.Пробвах с друг 5волтов тунер но пак същото.АРУимам 7в.Варикапното стига на крачето на тунера до 22в
Гледам че няма външна памет за да я презапиша.Ако имате схема пратете да се насочвам към нещо. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
Това е шаси 12.1,схемата е вече на път. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря Дима .Чрез схемата която прати открих повредата в МЧУ дефектна схемата STV8223. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:02 Заглавие: |
|
|
Колеги миналата седмица правих същия модел телевизор и Димата ми прати схема пак.Сега съм си я записал при LG телевизори.Тоя телевизор беше с пробил транзистор Q556 пред драйверния траф.Не открих от какво беше пробил и то така пробил че беше се издул като цирей.Сложих нов и телевизора заработи .Някъде след половин час картината леко се осветли и почна да зъби като каскада на Електрон.Почнах де що има електролити и ги смених .Сменил съм и този на 400в след греца.След импулсния траф четирите и след ТХОто трите. Смених и на платката на кинескопа има два по 2.2 мкф на 250в за видеусилвателя.Оставих два часа да работи и го дадах на клиента но днеска отново идва че пак така влошава картината след десетина минути.Сега констатирам че като увелича ускоряващото на 600в няма това искрене но картината е много светла. Като почна да го намалям почва това искрене по картината.Смених високоволтовия кондензатор 2.2нф на платката на кинескопа проверих и даже ги смених и трите електролита в МЧУто да не би АРУто да прави нещо но пак е така.
Процесора е без външна памет та да мога да я презапиша. Сега остава да вляза в сервизен режим и там да доуклепя нещата и дали там ще е повредата но ако знаете кажете ми и как да влезна в сервизен режим. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:17 Заглавие: |
|
|
Става само със сервизен пулт.RC има такива. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:23 Заглавие: |
|
|
Дима благодаря ти за бързия отговор но дали от там ще бъде причината според теб ?? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:41 Заглавие: |
|
|
Със 100% не мога да твърдя,но като гледам надписите по сервизното ДУ,вероятността да можеш да оправиш тоя дефек в сервиз е малка/даже 0/.В сервиза май се регулира само геометрия,АРУ и баланс. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:46 Заглавие: |
|
|
Да .И аз така си мисля че в сервиз едва ли ще се оправи. Застранявам го да отлежи до утре и да помисля малко.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 14:50 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | .....Някъде след половин час картината леко се осветли и почна да зъби като каскада на Електрон..... |
По мое мнение ти искри делитела в THO- то . Намали напражението и като почне да искри натисни навътре скрина . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 15:22 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | По мое мнение ти искри делитела в THO- то . Намали напражението и като почне да искри натисни навътре скрина . |
И според мен е това е по-вероятната причина. |
|
|
 |
|