Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за настройка на сателитна чиния

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 16:52    Заглавие: Схема за настройка на сателитна чиния Отговорете с цитат

Колеги има ли схема,която да се изработи в домашни условия и да посужи като индикиращо устройство при ориентацията на сателитна чиния.Защото не винаги може да се наблюдава екрана на TV.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Сателитния приемник има ли някакъв индикатор за нивото на сигнала. Предполагам че дори и да няма такъв, някъде от веригата му за АРУ може да се вземе сигнал, който да се подаде на стрелкови индикатор с дълъг кабел, който стига до покрива. Idea
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 18:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Антената има ли полярно окачване? Ако няма за какво насочване става въпрос? Вземи си един SAT finder от простите ,ще ти свърши работа,АРУ-то ,особено в цифровите приемници не е в аналогов вид.
Върнете се в началото
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите на моето питане.Откъде мога да си намеря finder,не много скъп разбира се.Не мога да бъркам в приемниците на хората,а и не винаги е възможно да се наблюдава екрана на ТV.
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Магазин ЕЛЕКТРА на бул България - има нови Вероятно мога да изровя някой ползуван но не съм сигурен
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

В пулсатор -30 лева ,ако ще работиш професионално не е за препоръчване ,вземи си спектрален анализатор ,скъпички са ,но си струва.
Върнете се в началото
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря,колеги ше ги разгледам.
Върнете се в началото
darkyp
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

обикновено паницата си я настройваш веднъж и едва ли ако не си професионалист и не се занимаваш с инсталиране на паници ще е рентабилно да си вземеш finder. аз мойта си я настоих сам без да ми трябва файндер, като се има пред вид че в началото нямах абсолютно никаква идея от инклинация, деклинация и т.н. От БГмапс си видях точно разположението на блока така че да хвана на къде е юг. После си играх в някви допуски нагоре-надолу с инклинацията и наляво надясно така че да хвана хотбърд който на наште ширини се пада горе долу точно на юг. В началото нямах мотор и рядко въртях. В последствие си взех и отново с нагаждания хванах цялата дъга. Паницата ми е на втория етаж на балкона. Настройката правех през една стая и гледах кво става с прогрес индикатора на приемника. Та така, просто споделям... не искам да те разубеждавам от това да си купуваш файндер, но и аз в началото, като бях по-аматьор от сега се замислих да си купувам, но като го сетнах веднъж и не ми е хрумвало повече за такъв дивайс.

Поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети