| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 16:52 Заглавие: Схема за настройка на сателитна чиния |
|
|
| Колеги има ли схема,която да се изработи в домашни условия и да посужи като индикиращо устройство при ориентацията на сателитна чиния.Защото не винаги може да се наблюдава екрана на TV. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 17:40 Заглавие: |
|
|
Сателитния приемник има ли някакъв индикатор за нивото на сигнала. Предполагам че дори и да няма такъв, някъде от веригата му за АРУ може да се вземе сигнал, който да се подаде на стрелкови индикатор с дълъг кабел, който стига до покрива.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 18:58 Заглавие: |
|
|
| Антената има ли полярно окачване? Ако няма за какво насочване става въпрос? Вземи си един SAT finder от простите ,ще ти свърши работа,АРУ-то ,особено в цифровите приемници не е в аналогов вид. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 12:16 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите на моето питане.Откъде мога да си намеря finder,не много скъп разбира се.Не мога да бъркам в приемниците на хората,а и не винаги е възможно да се наблюдава екрана на ТV. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 13:41 Заглавие: |
|
|
| Магазин ЕЛЕКТРА на бул България - има нови Вероятно мога да изровя някой ползуван но не съм сигурен |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 16:05 Заглавие: |
|
|
| В пулсатор -30 лева ,ако ще работиш професионално не е за препоръчване ,вземи си спектрален анализатор ,скъпички са ,но си струва. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 16:43 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,колеги ше ги разгледам. |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 17:01 Заглавие: |
|
|
обикновено паницата си я настройваш веднъж и едва ли ако не си професионалист и не се занимаваш с инсталиране на паници ще е рентабилно да си вземеш finder. аз мойта си я настоих сам без да ми трябва файндер, като се има пред вид че в началото нямах абсолютно никаква идея от инклинация, деклинация и т.н. От БГмапс си видях точно разположението на блока така че да хвана на къде е юг. После си играх в някви допуски нагоре-надолу с инклинацията и наляво надясно така че да хвана хотбърд който на наште ширини се пада горе долу точно на юг. В началото нямах мотор и рядко въртях. В последствие си взех и отново с нагаждания хванах цялата дъга. Паницата ми е на втория етаж на балкона. Настройката правех през една стая и гледах кво става с прогрес индикатора на приемника. Та така, просто споделям... не искам да те разубеждавам от това да си купуваш файндер, но и аз в началото, като бях по-аматьор от сега се замислих да си купувам, но като го сетнах веднъж и не ми е хрумвало повече за такъв дивайс.
Поздрави |
|
|
 |
|