Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Nordmende spektra-stereo 7000/ шаси 01

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 19:41    Заглавие: Nordmende spektra-stereo 7000/ шаси 01 Отговорете с цитат

Здравейте.Ползвам схема на Телефункен-шаси 617.Процесора е с лепенка и не счетох че е необходимо/поне за сега/да я разлепям.Собствениците ми казаха ,че от време на време не са могли да го включат/включвали са го и изключвали от щепсела/ и са го занесли на ремонт,където им казват ,че телевизора работи.При мен го донесоха неработещ- включвам и чух три опита за стартиране,след което тв-то се умълча.Няма ст-бай -смених DP 45,DP 44,CP 46,CR 83 и червената точица ме зарадва,но не задълго.След като работи известно време телевизора изключи.Усъмних се в IR 81-MC 7805 и го смених.Отново в експлоатация и отново разочарование -след като работи известно време вертикалният размер започва да намалява, образа изчезва и на екрана в горната част на екрана се появява обратен ход по ВО.Нарочил съм тиристора във ВО,след проверка на ТЕА 2029 С.Много се увлякох с писането.Ще бъда благодарен на всеки който вземе отношение по темата. РОЙДИН
Върнете се в началото
yosko_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 20:40    Заглавие: normende spektra Отговорете с цитат

тиристора не дефектира по принцип. сменявай електролити и препой наред. ако не, отиваш към тхо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Roidin
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2006 21:16    Заглавие: Nordmende spektra-stereo 7000/ шаси 01 Отговорете с цитат

Благодаря,Yosko 1.

Недоразумение- В бързината забравих да влеза във ФОРУМА и бях идентифициран като ГОСТ. Е,не е беда но,нека да се знае.

---------------
Ройдин
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
yugo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: shumen

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да смениш няколко електролита в първичната на захранването.Огледай за С100 или470мф!
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 7:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Aко си сменил достатъчно електролити, то почвай да гледаш спойките.Когато тримерите за реглаж на геометрията не са точно настроени тези модели обикновено дават черен екран с няколкомсветли линии от горната страна на кинескопа.
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 14:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, че тиристора не дефектира не съм съгласен.Пазя ги три експоната ,който точно по такъв начин се държат.Когато е студен тръгва и след 5 мин започва да трепти леко по кадри след което линий и така докато свие .Този тиристор вече няма намиране от магазин а това което се продава не става затова от шаси или http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=1958&highlight=%F2%E8%F0%E8%F1%F2%EE%F0&topicshow=тиристор%20ESM740G1%20за%20telefunken,saba%20шаси%20617 Успех.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети