| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 12:03 Заглавие: CD-RW |
|
|
Имам CD записвачка TEAC.Последната седмица при опит за запис на какъвто и да е диск(марка,тип...) ми изписва"POWER CALIBRATION ERROR!".Изключение правят само дисковете на SONY.Тях ги записва безпроблемно.Какъв може да е проблема! _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 14:21 Заглавие: |
|
|
Само за инфо:: Оказа се отслабване на лазера защото тя е на 6 години и при по некачествени дискове не иска да записва
реших проблема с нова...  _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 18:03 Заглавие: |
|
|
а можеше да те искара още около година ако и беше почистил оптиката и беше вдигнал малко тока на лазера( ако има такава опция, щото някои писачки нямат тример) _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 19:41 Заглавие: |
|
|
| Toй тока си се регулира сам. Това сигурно е за четенето. Не може да се калибрира мощността, това кога го изписва, ако записваш на ниска скорост примерно 4х 8х получава ли се ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 20:22 Заглавие: |
|
|
Записвачката е почистена но не съм виждал опция за увеличаване на тока на лазера.Да прави го на всички скорости.Аз още я ползвам ама само с дикове СОНИ.Изглежда са по-качествени.При тях няма проблем.
За другите дискве - новата.. А за четене си чете няма проблем. _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:43 Заглавие: |
|
|
Явно сонито гори по-лесно  |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | | а можеше да те искара още около година ако и беше почистил оптиката и беше вдигнал малко тока на лазера( ако има такава опция, щото някои писачки нямат тример) |
а как измервате тока на лазера и как го вдигате? аз го правя като меря съпротивлението на тримера и после го намалям с до около 50 % и обикновенно има ефект но никога не знам колко е тока  |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| сигурно това е причината |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 23:24 Заглавие: |
|
|
Пичове това сигурно е само за четенето . Освен това има и друго, всеки лазер е капсулован със фотодиод за обратна връзка, така че светлинния поток да остава еднакъв дори и при отслабване на емисията на лазера. Проблема е че оптиката се зацапва вътре и се ограничава светлинния поток. След како се завърти тримера се усилва светлинния поток,и се компенсират загубите в цапотаниците вътре и тогава почва да чете отново. Ако обаче е прекалено изтощен лазера и докрай да завъртите тримера няма да има фъйда.
А иначе при запис там се калибрира по отразената светлина и мощността се подбира според нея и според скоростта на запис, като за ниска скорост естествено и по-ниска мощност, но зависимостта не е линейна. Това е друг въпрос де.  |
|
|
 |
|