Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какви дискове чете най-лесно уредба SONY с глава KSS213
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 20:00    Заглавие: Какви дискове чете най-лесно уредба SONY с глава KSS213 Отговорете с цитат

Ами аз съм записал доста музикални дискове, от които не се четат еднакво добре всички. Значи тези дискове не са добри:
AdvanCD
Axxess
при тях уредбата търси доста продължително (особено първата) песен(пътечка), също понякога трудно или въобще не прочита диска и "прескача" или не чете. След проверка с НЕРО се оказа че дисковете са на един и същи производител какъвто не е написан върху тях.
Verbatim еми долу горе бива, но пак вижда известни затруднения с намирането на пътечките. Прочита ги винаги. Последно пробвах с Verbatim s Azo покритие. Наистина са хубавички както ги описват четат се без всякакви припуквания или шум т.е. щеше да е идеално ако не виждаше зор уредбата със прехвърлянето на първа песен (пътечка).
Най-добри:
Memorex
Princo (мислех си че са боклуци, но за целта са отлични!)
тези дискове се четат лесно. Като пътечките се намират изключително бързо, едва забележима разлика спрямо матричните дискове.
Дали проблема с някои дискове е от записвачката ми (NEC DVD_RW ND3520) или качеството на някои от тези дискове наистина е ниско. Дисковете винаги съм ги писал на 8х или 16х (по-ниска скорост няма) както и овербърн не използвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: с.Горно Нанадолнище

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Дали проблема с някои дискове е от записвачката ми (NEC DVD_RW ND3520) или качеството на някои от тези дискове наистина е ниско. Дисковете винаги съм ги писал на 8х или 16х (по-ниска скорост няма) както и овербърн не използвам.

Аз имам CDRW TEAC вече на 6 години.Има тема в форума.Преди няколко седмици започна да дава грешки и да изхвърля дисковете.Оказа се отслабване на лазера.това е нормално все пак е на 6 години.Но забелязах че дисковете на SONY продължи да ги записва.Това ме наведе на мисълта че са произведени от по качествени материали.След тест при един мой познат под LINUX се оказа че единствено те са със средно качество.На другите марки от теста изписа"LOW".Предполагам че не е от записвачката ти а от дисковете.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда тя е копувана МАЙ месец, а принко записано на друга си върви пак отлично както и Аксес на 3та записан е зле. Може би ако се ъпдейтне firmware ще се пооправи, защото там са записани за всеки диск необходимите. мощности за записване. Както и макс. скорости, а след продължителни тестове от производителите често се оказва че може да се записва качествено и на по-високи скорости. Така че може и ти да пробваш с ъпдейт на твоята Smile Освен всичко забравих да кажа че диск SONY в кутийка с надипис че работи и при 1х малко изостава от Princo-то и Memorex-а
Върнете се в началото
Kopernik
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 21:25    Заглавие: Аудио Отговорете с цитат

Или лазера е за смяна или за цялостно почистване. Особенно ако уредбата е ползвана в помещение, в което се пуши, или има много прах.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Уредбата е с нова глава, чете перфектно матрични дискове, а въпросният проблем с дисковете го имаше и след ремонта. А той беше септември месец. Абе чете си ги и другите, но първата песен докато я намери се бави много дори минутка. Може би дисковете не се записват правилно. Но пък принкото си е ОК, веднага намира първата песен. Направи ми впечатление тея дето се "четат по-лесно" като че ли се въртят малко по-бързо. Това се вижда като отворя тавичката докато се върти на първа песен на 0:00 на пауза. А и шума е малко по-голям. Confused
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 17:52    Заглавие: ре Отговорете с цитат

KSS-213D чете перфектно дори CD-RW !
Симптомът който описваш води най често до настройка на тока на лазера , при проверени захранващи напрежения , разбира се .
Ако не се получи , остава входния усилвател или оптиката да ти е МЕНТЕ!
Разглоби и почисти старата /има защитно стъкло над огледалото което обикновено се омаслява от смазката/и пробвай с нея , естествено със настройка на тока на лазера.
Успех Laughing
sigkill
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 15, 2006 21:33    Заглавие: сърдит тример Отговорете с цитат

колко мА е тока на лазера - за различните КСС , S0H и други популярни оптики , колко трябва да е изходната мощност на лазера мерена с оптически Power meter , как се осигурява стабилен ток по време на настройката ?
какво е Aging и как влияе на тока и изходната оптическа мощност на лазера ? при каква околна температура се прави настройката ?
същото ме интересува и за двд оптики .

с други думи казано - пипането на тримера без измерване на мW-ти е като помпане на спукана автомобилна гума. не решава проблема а само го отлага (важното е да се вземат парите на клиента).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 1:38    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Уредбата е с нова глава, чете перфектно матрични дискове, а въпросният проблем с дисковете го имаше и след ремонта. А той беше септември месец. Абе чете си ги и другите, но първата песен докато я намери се бави много дори минутка. Може би дисковете не се записват правилно. Но пък принкото си е ОК, веднага намира първата песен. Направи ми впечатление тея дето се "четат по-лесно" като че ли се въртят малко по-бързо. Това се вижда като отворя тавичката докато се върти на първа песен на 0:00 на пауза. А и шума е малко по-голям. Confused

Така както описваш нещата работата ми прилича само на "оптика менте" те така се колебаят ако успееш да си намериш дори и втора употреба ,но да е "истинска" няма да имаш подобни проблеми по принцип този тип оптика чете безпроблемно всякакви дискове.
По мои лични осмотрения Вербатим са едни от най добрите носители а относно скоростта на записване никога не съм записвал дискове на ниска скорост а на максимално допустимата от самият производител и проблеми с четенето съм нямал на нито една уредба или плеяр който съм ремонтирал или ползвал.
Върнете се в началото
tsuko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 1:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
slav4o.com написа:

Така както описваш нещата работата ми прилича само на "оптика менте" те така се колебаят ако успееш да си намериш дори и втора употреба ,но да е "истинска" няма да имаш подобни проблеми по принцип този тип оптика чете безпроблемно всякакви дискове.
По мои лични осмотрения Вербатим са едни от най добрите носители а относно скоростта на записване никога не съм записвал дискове на ниска скорост а на максимално допустимата от самият производител и проблеми с четенето съм нямал на нито една уредба или плеяр който съм ремонтирал или ползвал.

Гостът ^^^ естествено бях аз .....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е до оптика ,самата механика не струва ,зъбните колела са като направени от тебешир.Вече може да се намери оптика заедно с движението за 10-15 лв. така че, за да няма проблеми ,сменявайте комплект или поне зъбните колела.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети