| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hunter Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 17:44 Заглавие: Въпрос за тонколона |
|
|
Имам кутия 30см висока 20см широка и 15см далга искам да питам ако и сложа един 6" бас една малка среда и пищялка ще се чували добре, а също така ще е нужен ли някакъв филтър и по колко ома ще е добре да са говорителите, нужно ми е да стане 8ома тонколонота.
мерси предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 24, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
На така зададения въпрос може да се отговори само на последната част. Говорителите трябва да са с импеданс 8Ω и задължително трябва да има филтри. _________________ home studio |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 10:20 Заглавие: |
|
|
| эа 6'' кутията трябва да е от 14 до 18 литра |
|
|
 |
brum Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 10:51 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | эа 6'' кутията трябва да е от 14 до 18 литра |
И по какво го прецени това:)? Има 8" дето са с Vas 10l, има 6" с много по-голям. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 17:14 Заглавие: |
|
|
В твоя случай всичко се прави на слух.Ориентировъчно в същата или подобна кутия съм ръгнал един български НЧ-20 см. и една пищялка ВКВ 2531,като за филтър ползвам само прехвърлящ кондензатор 4 uF и резултатът е повече от добър.Пробвай ако искаш този вариант.Иначе с филтри определено е по-доре,ама...има едно голямо АМА!Трябва да знаеш точните параметри на говорителите,за да се получи нещо.За съжаление в повечето случаи тези параметри са неизвестни,като специално за българските говорители те са неизвестни и за самия производител  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
XPAHKO Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 21:46 Заглавие: |
|
|
| Малко е старичка темата,ама щом сте я съживили...да кажа и аз.Важен параметър е не диаметъра на говорителя ,а мощността.Ако обемът на озвучителното тяло е малък,а мощността на говорителя голяма затвореният въздух е подложен на големи свивания и разреждания които в крайна сметка изкривяват сигнала.Всичко се прави на слух.Ако се монтира говорителя от вътрешната страна на лицевата дъска отвора в дъската ще представлява рупор ,който увеличава насочеността.Много е важно да има и звукопоглъщащ материал(вата)в кутията. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 12:52 Заглавие: |
|
|
за 6'' от 14 до 18 л казват списанията: "моделист конструктор" и
"радио телевизия електроника" |
|