| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 19:36 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Уредбата е с нова глава, чете перфектно матрични дискове, а въпросният проблем с дисковете го имаше и след ремонта. А той беше септември месец. Абе чете си ги и другите, но първата песен докато я намери се бави много дори минутка. Може би дисковете не се записват правилно. Но пък принкото си е ОК, веднага намира първата песен. Направи ми впечатление тея дето се "четат по-лесно" като че ли се въртят малко по-бързо. Това се вижда като отворя тавичката докато се върти на първа песен на 0:00 на пауза. А и шума е малко по-голям.  |
Здаравей, подобен проблем имах и аз с марката SONY, но беше CD-за автомобил. Четеше матрични дискове, със другите по-трудно намира песента, на моменти се появяваше специфичен шум(цъска), които съпровождаше самите песни.
След почистване на оптиката и лека корекция(на усет и слух) на един от тримерите, които пишеше focus offset(ако не се лъжа) без проблеми започна да чете всякакви дискове. _________________ BE ON EDGE |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 19:57 Заглавие: |
|
|
Ами уредбицата ми все пак е купена 99 та година(HCD RX-33), а тогава аз не знаех че съществуват записващи се дискове. Та си мисля сигурно не е предвидена за такива Като сложа CD-RW въобще не реагира, се едно няма диск. Но ставаше въпрос кои според вас са най-добри, аз споделих моя опит, защото пробвах доста марки докато разбера кои са добри. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 0:23 Заглавие: |
|
|
| grishan написа: | | Не е до оптика ,самата механика не струва ,зъбните колела са като направени от тебешир.Вече може да се намери оптика заедно с движението за 10-15 лв. така че, за да няма проблеми ,сменявайте комплект или поне зъбните колела. |
Практиката ми показва че в 70 процента от случаите а дори и повече проблемът си е точно в оптиката.
А за 15-20 лева едва ли ще е качествена не мислиш ли?
А и зъбните им колела не са чак толкова рехави.И когато се поизносят уредбата е нестабилна в четенето не само в началото на диска а изцяло  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 0:39 Заглавие: |
|
|
| Доколкото разбрах оптиката е сменяна. И какво разбираш под менте всичките са китайски боклуци ,само че някои са с метални втулки.На преднния пост тримерите на Сони са некачествени най вероятно пак ще прекъсне аз ги сменям. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 1:40 Заглавие: |
|
|
Да оптиката е сменяна ,но с каква? Как мислиш?
При положение че ---> | Цитат: | | А и шума е малко по-голям. |
И какво да разбирам под менте ?Ти четеш ли изобщо какво пиша?
| tsuko написа: |
А за 15-20 лева едва ли ще е качествена не мислиш ли?
А и зъбните им колела не са чак толкова рехави.И когато се поизносят уредбата е нестабилна в четенето не само в началото на диска а изцяло  |
Хубава оптика надхвърля двойно и тройно обявената по горе цена.
http://eshop.bg/ |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 9:22 Заглавие: |
|
|
| Тоя спор е излишен.Просто се опитах да помогна.Качеството на оптиката не се определя от цената .Това което написах не са теоретични расъждения а случаи от практиката.За този модел имаше сервизен бюлетин от фирмата ще се опитам да го потърся. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 9:25 Заглавие: |
|
|
Купувам подложки CREATION ,RIDATA,PRINCO,български,от тези,дето са гладки и никога не съм имал проблеми!Въртя записите на компота--LG,на домашните CD-YAMAHA ,DVD NEO и в колата-PANASONIC.Също така вземам музика от София и също няма проблеми,въпреки че подложките,на които пишат са неизветна куча марка и възможно най-евтините!Направи ми впечатление обаче следното:записаха ми във Варна два диска и в колата последните няколко парчета не можеха да се прочетат.В къщи всичко беше ОК!Явно нещата опират до състоянието на записвачката и CD-то,което чете.Между другото,мой приятел,който е супервайзър в ЕКСПРЕСБАНК-Варна ми каза че от 10 подложки VERBATIM е "препекъл" 3 и повече от тях не взема.За миналата година в едно от списанията бяха направили класация за подложките и първи бяха TDK, а трети-CREATION.Не помня вторите и по-нататък,но ми направи впечатление третото място на гръцките подложки.  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 12:09 Заглавие: |
|
|
Да не обръщаме темата на подложки. Слагате някоя програма например DVDInfoPro. гледате кода на производителя. На хартията е търговска марка на заявителя.
Качествени TY (Tayo Yuden) MCC (Mitsubishi Chemical Corporation)
Качество над средно: MBI (Moser Baier India) Ritek има и други но не се сещам в момента.
Средно: Prodisc (Epro(formance)) и донякъде CMC Magnetiks но са по - лоши.
TDK примерно съм срещал със 7 различни производителя. Такива пък без код въобще не купувайте, колкото и евтини да са. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 16:25 Заглавие: |
|
|
Аз нещо не разбрах.Само твоята уредба ли се бави като търси песните или и други си тествал.Ако не си ,пусни един и същи диск на две уредби и ще разбереш.колкото до подложките писах за теста под LINUX.Не мога да ви кажа програмата , защото въобще не погледнах коя е.Вчера ми донесоха диск SAMSUNG с черно покритие от Германия.Пак го тествахме и показа високо качество на производство.Питах човека който се върна от там колко струва диска, а той ми каза 7 евро празен???А тук за 0.30-0.70 лв какво качество да търсим? _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 22:58 Заглавие: |
|
|
Начи да ви кажа няколко неща:
като говорих напреди за шум имах предвид че шума е по-голям от самия диск, защото се върти мааааалко по-бързо.
Дискове Verbatim са търговското наименование на MITSUBISHI а тея AXXESS видях днес в училище един такъв само че пишеше ACCESS (правилно написано) и картинката беше същата, което значи че моите са менте. Добре мисля че знам какво ми трябва:
Има ли някаква програма която така да записва диска че да е по-високооборотен, демек по-разлат да е записа ? Или някаква програма с коята да се прави по-силно "горене" на дисковете.
Благодаря ви че пишете по темата.  |
|
|
 |
|