| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 9:36 Заглавие: въпрос за изходен ток на стабилизатори 78ХХ |
|
|
| Здравейте на всички , въъпроса ми е как се изменя тока, който се черпи от товара когато стабилизатор от серията 78хх/или 79хх/ се свъже не по стандартна схема. Имам предвид като се даде масата на чипа не директно към маса а през ценер диод. Постановката е в атача и ме интерисува до колко ток може да се черпи на изхода при 27Волта стабилизирано напрежение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SVA-BG Активен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 83 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:04 Заглавие: Re: въпрос за изходен ток на стабилизатори 78ХХ |
|
|
| rusin написа: | | Здравейте на всички , въъпроса ми е как се изменя тока, който се черпи от товара когато стабилизатор от серията 78хх/или 79хх/ се свъже не по стандартна схема. Имам предвид като се даде масата на чипа не директно към маса а през ценер диод. Постановката е в атача и ме интерисува до колко ток може да се черпи на изхода при 27Волта стабилизирано напрежение. | около 1,5А провери за използваният от теб стабилизатор в datasheeta на псроизводителя колко ток му дават |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:05 Заглавие: |
|
|
Режима на самия интеграл не го променяш, така, че тока остава същия. Незнам как ще отреагира при късо в изхода, защото тогава ще получи -12V спрямо масата му. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:10 Заглавие: |
|
|
| A каква е разликата между 1А/3V и 1А/100V ? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
| Стабилизатора е МА7824 на Тесла и ги дават на 2 А в корпус ТО-3 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 13:09 Заглавие: |
|
|
На TESLA стабилизаторите в метален корпус наистина трябва да са за 2А.Иначе защитата на тези стабилизатори действа плавно-т.е. при ток 2.5А изходното напрежение ще падне примерно до около 10V,апри повишаване още на консумирания ток напрежението ще пада още.При късо естествено на изхода ще имаш около 0 V. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 15:56 Заглавие: |
|
|
| tchav написа: | | Режима на самия интеграл не го променяш, така, че тока остава същия. Незнам как ще отреагира при късо в изхода, защото тогава ще получи -12V спрямо масата му. |
И аз съм чел, че при повдигане на изходното напрежение по този начин, се губи защитата. На практика не съм го проверявал. |
|
|
 |
|