Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпрос за изходен ток на стабилизатори 78ХХ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 9:36    Заглавие: въпрос за изходен ток на стабилизатори 78ХХ Отговорете с цитат

Здравейте на всички , въъпроса ми е как се изменя тока, който се черпи от товара когато стабилизатор от серията 78хх/или 79хх/ се свъже не по стандартна схема. Имам предвид като се даде масата на чипа не директно към маса а през ценер диод. Постановката е в атача и ме интерисува до колко ток може да се черпи на изхода при 27Волта стабилизирано напрежение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SVA-BG
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:04    Заглавие: Re: въпрос за изходен ток на стабилизатори 78ХХ Отговорете с цитат

rusin написа:
Здравейте на всички , въъпроса ми е как се изменя тока, който се черпи от товара когато стабилизатор от серията 78хх/или 79хх/ се свъже не по стандартна схема. Имам предвид като се даде масата на чипа не директно към маса а през ценер диод. Постановката е в атача и ме интерисува до колко ток може да се черпи на изхода при 27Волта стабилизирано напрежение.
около 1,5А провери за използваният от теб стабилизатор в datasheeta на псроизводителя колко ток му дават
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Режима на самия интеграл не го променяш, така, че тока остава същия. Незнам как ще отреагира при късо в изхода, защото тогава ще получи -12V спрямо масата му.
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

A каква е разликата между 1А/3V и 1А/100V ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Стабилизатора е МА7824 на Тесла и ги дават на 2 А в корпус ТО-3
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

На TESLA стабилизаторите в метален корпус наистина трябва да са за 2А.Иначе защитата на тези стабилизатори действа плавно-т.е. при ток 2.5А изходното напрежение ще падне примерно до около 10V,апри повишаване още на консумирания ток напрежението ще пада още.При късо естествено на изхода ще имаш около 0 V.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 15:56    Заглавие: Отговорете с цитат

tchav написа:
Режима на самия интеграл не го променяш, така, че тока остава същия. Незнам как ще отреагира при късо в изхода, защото тогава ще получи -12V спрямо масата му.

И аз съм чел, че при повдигане на изходното напрежение по този начин, се губи защитата. На практика не съм го проверявал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети